Passiemuziek

BREUKELEN >  Op zaterdag 9 april vindt er een middagconcert plaats in de Pauluskerk, Straatweg 37 te Breukelen verzorgd door het koor Credo uit Maarssen o.l.v. Gert J. Hans. In coronatijd hebben ze, wanneer dat kon, in zoomsessies gerepeteerd. Dit ging natuurlijk niet vanzelf. Ze werden daarin begeleid door onze enthousiaste dirigent. Na 2 ½ jaar geen uitvoeringen gegeven te kunnen hebben, zijn ze nu heel blij dat het koor Credo weer van zich mag laten horen. Medewerking wordt verleend door de fluitiste Suzanne Arends. Aanvang 16.00 uur. Entree gratis, een collecte bij de uitgang.


Collecte

STICHTSE VECHT > De enorme stroom vluchtelingen uit Oekraïne staat op ons netvlies gebrand. Wat een verschrikkelijke situatie. In de week van 28 maart tot en met 2 april collecteren vrijwilligers voor stichting ZOA. De hulporganisatie vraagt aandacht voor de meer dan 83 miljoen mensen die momenteel op de vlucht zijn voor oorlogen, natuurgeweld of onderdrukking. Dat is ruim 1 procent van de wereldbevolking! Met de opbrengst van de collecte kan ZOA mannen, vrouwen en kinderen in crisisgebieden ondersteunen. De collectanten hopen u dan ook aan de deur te ontmoeten. Loopt u de collectant mis? Doneren kan ook in de online collectebus van de gemeente Maarssen (https://digicollect.zoa.nl/maarssen-gemeente), op https://steun.zoa.nl/donatie of door ‘ZOA’ te sms’en naar 4333 (eenmalig 3 euro). Wilt u dat uw donatie alleen wordt gebruikt voor hulp aan vluchtelingen uit Oekraïne, doneer dan op https://steun.zoa.nl/oekraine.


Tulband

MAARSSENBROEK > Rond de Pasen gaat De Ark weer de tulbandenactie houden. Na het succes van vorig jaar gaan ze die per twee of een veelvoud daarvan weer aanbieden. Ze kosten dan 10 euro per twee. U koopt er één voor uzelf en eén voor een ander. Die andere kan zijn familie, zieken, eenzamen of wie er ook maar een beetje extra aandacht nodig heeft. Vorig jaar was het misschien nog wel een drempel (corona) om mensen te bezoeken, maar dit jaar zal veel meer mogelijkheden bieden om mensen rond Pasen te gaan bezoeken en te verrassen met een lekkere paastulband. U kunt ze bestellen via de actiewebshop van De Ark op www.ark-acties.nl of telefonisch bij: Frits Mantel 06-51419846 en Frans Nieuwerth 06-22925490. Op zaterdag 9 april kunnen de tulbanden worden opgehaald tussen 10.00 en 12.00 uur in de Ark, Duivenkamp 844, Maarssenbroek. Dan heeft u nog een week om ze weg te brengen. De opbrengst gaat naar De Ark en de stichting ALS. 


Lezing

MAARSSEN > De Historische Kring Maarssen organiseert de boeiende lezing 'Het oudste Maarssense Monument' door Hans van Bemmel. Aan de hand van prachtige prenten en schilderijen vertelt Hans kundig en enthousiast over de ontstaansgeschiedenis, de opgravingen en het bijzondere interieur van de Dorpskerk. Donderdag 7 april om 20.00 uur in de Open Hof, Kerkweg 19. Gratis voor HKM-leden, niet-leden 5 euro.