Afbeelding

Contouren nieuw college in Stichtse Vecht voorzichtig zichtbaar, verder praten met zes partijen

Nieuws

STICHTSE VECHT > Op 21 maart is Yvonne van Mastrigt begonnen als verkenner. Als voormalig waarnemend burgemeester voelt zij zich betrokken bij Stichtse Vecht en ziet en voelt het belang van een stabiel en stevig bestuur voor onze mooie gemeente.

De conclusie uit haar rapport is om als tussenstap kort maar stevig verder te praten met zes partijen. En daarna met een kleinere delegatie (vier of maximaal vijf fracties) de logische vervolgstap naar inhoudelijke besprekingen te maken. De inwoners van Stichtse Vecht hebben op 14, 15 en 16 maart een nieuwe gemeenteraad gekozen. 

Met de uitslag van de verkiezingen heeft een fundamentele verschuiving plaatsgevonden. Waar altijd een traditionele lokale afdeling van een landelijke partij de grootste was in Stichtse Vecht, is dat nu de lokale partij Lokaal Liberaal geworden. Lokaal Liberaal heeft Yvonne van Mastrigt gevraagd om de rol van verkenner op zich te nemen. In het duidingsdebat van 21 maart hebben vrijwel alle politieke partijen hun instemming daarover uitgesproken. Haar conclusie uit de gevoerde gesprekken is om als tussenstap kort maar stevig verder te praten met zes partijen die bestuurlijke verantwoordelijkheid zouden willen nemen. Hiervoor Lokaal Liberaal, de VVD, D66, Streekbelangen, het CDA en de CU-SGP uit te nodigen en met elkaar door te praten over het onderwerp ‘het besturen van Stichtse Vecht’. 

Daarna kan met een kleinere delegatie (vier of maximaal vijf fracties) de logische vervolgstap naar inhoudelijke besprekingen gemaakt worden. Frank van Liempdt, lijsttrekker Lokaal Liberaal: “Lokaal Liberaal dankt de verkenner voor haar heldere advisering. Wij zijn benieuwd naar de reacties maandag van de andere partijen in de raad.” Op maandag 4 april wordt het rapport in een extra raadsvergadering besproken. De vergadering is in het Koetshuis en voor publiek toegankelijk. Online is de vergadering te volgen via de website van de gemeente Stichtse Vecht via deze link of via RTV Stichtse Vecht - Live TV.