Afbeelding
Owner

Update Automobilist rijdt in tuin in Reigerskamp in Maarssenbroek, De dronken bestuurder laat bijrijdster bewusteloos achter.

Nieuws

MAARSSENBROEK > Op vrijdagavond 1 april was er een ernstig ongeval in Reigerskamp in Maarssenbroek. 


‘Aldaar was een auto gecrasht en in een tuin tegen een boom tot stilstand gekomen. De bestuurder probeerde eerst nog weg te rijden maar zoals je op de foto’s kunt zien was dit niet meer mogelijk’, aldus de politie. Omstanders zagen de bestuurder na de aanrijding wegrennen. Alerte getuigen zetten de achtervolging in maar raakten hem uiteindelijk helaas kwijt.

“Toen wij ter plaatse kwamen zagen we een grote ravage waarbij het voertuig de bosschages had omgeploegd, een boom en tevens meerdere delen van een schutting omver had gereden.
Toen we dichterbij kwamen zagen we een bijrijdster bewusteloos op de bijrijdersstoel zitten. Wij kwamen tot de schokkende conclusie dat de bestuurder de bijrijdster in hulpeloze en bewusteloze toestand had achter gelaten en zelf was gevlucht’, aldus de politie. ‘Met meerdere eenheden hebben we in de omgeving gezocht naar de verdachte welke na enige tijd toch even kwam kijken. oor onderzoek en op aanwijzen van meerdere getuigen, werd hij aangehouden. De bestuurder was namelijk onder invloed van alcohol en had de bijrijdster in hulpeloze toestand achter gelaten en dat is strafbaar.’

Gezien het vermoeden van hoogenergetisch trauma is de verdachte met begeleiding van ons in het ziekenhuis onderzocht. Na controle is hij overgebracht naar het arrestantencomplex in houten om de nacht daar door te brengen.

De recherche heeft de volgende dag onderzoek gedaan. De verdachte is zijn rijbewijs voorlopig kwijt en moet zich op een later moment verantwoorden voor de rechter. Daarnaast zal alle schade op hem
verhaald worden. De bijrijdster maakt het gelukkig goed op dit moment.