Afbeelding

Vechtbrug Nieuwersluis dinsdag 12 april hele dag open, omrijden voor het verkeer

Gemeente

NIEUWERSLUIS > Op dinsdag 12 april is de Vechtbrug in Nieuwersluis buiten gebruik van 7.00 tot 17.00 uur. Verkeer wordt omgeleid met gele omleidingsborden. Voetgangers en fietsers kunnen in beide richtingen via de Mijndensedijk. Autoverkeer, vrachtverkeer en trekkers moeten omrijden via de Bloklaan N304 richting Loosdrecht en Maarssen of via de Straatweg N402 richting Maarssen.

De brug staat de hele dag open voor onderzoek dat Waternet doet naar de sterkte van de bodem en bodemopbouw waarop de brug is gefundeerd. De brug wordt binnen een paar jaar vervangen voor een nieuwe brug. Het onderzoek wordt gedaan om de fundering voor een nieuwe brug te berekenen en te ontwerpen. De verwachting is dat in het najaar van 2024 (na het vaarseizoen) de werkzaamheden aan de brug uitgevoerd kunnen worden. Voor het vaarseizoen van 2025 zouden de nieuwbouwwerkzaamheden afgerond moeten zijn.

Hoe ziet het onderzoek eruit

Het onderzoek wordt gedaan vanaf een ponton op het water met een telescopische buis die tot ongeveer 30 meter de bodem in wordt gedrukt. Dit doet Waternet met boringen langs beide zijden van de brug en ertussenin op de plek van het bewegende brugdek. Vorig jaar kon Waternet een deel van het onderzoek uitvoeren, maar kon het onderzoek in de waterbodem bij de brug niet doorgaan omdat de aanvoerroute van het ponton onverhoopt gestremd bleek.