Afbeelding

Tijdelijk minder parkeerplek op Sportweg Kockengen

Gemeente

KOCKENGEN > Van maandag 11 tot en met vrijdag 22 april 2022 is telkens een deel van het parkeerterrein aan de Sportweg in Kockengen afgesloten. De gemeente voert werkzaamheden uit om de wateroverlast op het parkeerterrein te verhelpen.

Kom lopend of op de fiets

Tijdens de werkzaamheden is er minder parkeergelegenheid voor auto’s. Kom daarom het liefst lopend of met de fiets naar het zwembad, de sporthal, de tennisbaan, de Volle Evangelie Gemeente, de bibliotheek of de polsstokvereniging. De Sportweg blijft te allen tijde bereikbaar voor de hulpdiensten.

Putten worden aangesloten op regenwaterriool

Bij hevige regenval ontstaat er vaak wateroverlast op de parkeerplaats. Het riool kan grote hoeveelheden extra regenwater niet aan. Daarom gaan we nu een apart regenwaterriool aanleggen. De putten die het regenwater verzamelen sluiten we hier op aan. Dat water in het regenwaterriool wordt dan met behulp van een gemaaltje weggepompt naar sloten in de buurt. Dat gemaaltje is nodig omdat de parkeerplaats lager ligt dan zijn omgeving.

Op tijd klaar voor Koningsdag

We zijn ons ervan bewust dat het parkeerterrein met Koningsdag gebruikt wordt voor allerlei leuke activiteiten. We zorgen ervoor dat het parkeerterrein op 27 april weer beschikbaar is.

Kockengen Waterproof

Het gemaal is een tijdelijke oplossing. Wanneer het project Kockengen Waterproof helemaal is afgerond (naar verwachting in 2026) is het probleem hier structureel opgelost. In het project Kockengen Waterproof vervangen we de riolering en hogen we de openbare buitenruimte op.