Afbeelding
Rita Dollmann/Merlijn Doornerik.

Waargebeurd: ‘De dochter van Meijer’

Vrije tijd

VREELAND > De voorstelling De dochter van Meijer, door Pauline Broekema en de The Amsterdam Consort vindt plaats op zaterdagavond 30 april om 20.00 uur in de Grote Kerk, Kerkplein 1 te Vreeland.

Meijer, de vader van de kleine Sara (1941), wordt met de eerste trein van Westerbork naar het Oosten vervoerd. Sara en haar moeder Mies duiken onder. De dochter van Meijer gaat over bezetting en bevrijding. Over angst, heimwee, rouw en ongelooflijke veerkracht. Over schoften en meelopers én stille helden, de mannen en vrouwen die hun leven riskeerden om er voor anderen te kunnen zijn, die leefden in verbondenheid. Deze prachtige voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 10 jaar.

Dit muzikaal theaterprogramma is gebaseerd op het boek Het uiterste der zee geschreven door Pauline Broekema. Pauline werkte 34 jaar als redacteur-verslaggever bij de NOS en het NOS Journaal. Tijdens de voorstelling vertelt zij het waar gebeurde verhaal over het joodse meisje Sara; vier musici omlijsten de vertelling met werken en arrangementen van diverse componisten. The Amsterdam Consort bestaat uit: fluitiste Jeannet Landré, fagotiste Marieke Stordiau, violist Albert Adams en pianiste Mariken Zandvliet. De musici hebben elkaar leren kennen bij topensembles als Het Nederlands Blazers Ensemble en het Hexagon Ensemble.

Kaarten à 15 euro per stuk kunt u bestellen via info@sterrenvanvreeland.nl, bankrekening NL07 TRIO 0391 1779 23 of via de Dagwinkel van Aloys Hageman, Voorstraat 15, Vreeland.

Kinderen en jeugd van 10 tot 25 jaar hebben gratis toegang. Deze gratis toegang én de lage toegangsprijs zijn mogelijk gemaakt door de ruimhartige sponsoring door de Lionsclub Over Holland en de gemeente Stichtse Vecht.

Dit theaterprogramma zou in 2020 worden uitgevoerd in de aanloop naar de viering van 75 jaar vrijheid. Het is door corona twee keer uitgesteld en kan nu gelukkig doorgang vinden.