Afbeelding
Owner

Vastgesteld wijzigingsplan Kleihoeve in Tienhoven, Stichtse Vecht, nu legaal permanent wonen

Nieuws

TIENHOVEN > Op 29 maart 2022 is het wijzigingsplan Kleihoeve namens het college van burgemeester en wethouders vastgesteld. Met de vaststelling is de bestemming van park Kleihoeve gewijzigd en permanente bewoning definitief toegestaan. Het vastgestelde wijzigingsplan Kleihoeve in Tienhoven ligt met ingang van vrijdag 15 april tot en met donderdag 26 mei 2022 ter inzage.

Van recreatiepark naar woongebied

Aan de Westbroekse Binnenweg in Tienhoven ligt een aantal recreatieparken. De chalets op deze recreatieparken worden (op een aantal na) al lange tijd permanent bewoond. Hoewel dit strijdig is met het bestemmingsplan kunnen de bewoners hier op dit moment wonen op basis van een overgangsrecht. In het verleden is beleid vastgesteld om deze permanente bewoning definitief te legaliseren.

Wijzigen van de bestemming

In bestemmingsplan Maarsseveense Plassen 2018 is de bevoegdheid opgenomen voor het wijzigen van de bestemming waardoor wonen op deze parken toegestaan wordt. Samen met de bewoners van de parken is gewerkt aan het voorbereiden van deze wijzigingsprocedures. Inmiddels hebben de parken aan de Westbroekse Binnenweg de wijzigingsprocedure doorlopen.

Het wijzigingsplan inzien

Je kan het wijzigingsplan (NL.IMRO.1904.WPKleihoeveTHN-VG01) met ingang van vrijdag 15 april bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het vastgestelde wijzigingsplan is ook in te zien op het gemeentekantoor, Endelhovenlaan 1 in Maarssen. Hiervoor kun je een afspraak maken via info@stichtsevecht.nl of bel 14 0346. Heb je vragen over het bestemmingsplan dan kun je via 14 0346 contact opnemen met Jeremy Bouwmeester.

Beroep aantekenen

Ben je het niet eens met het vastgestelde wijzigingsplan dan kan je op grond van de Algemene wet bestuursrecht beroep aantekenen. Het beroep moet schriftelijk binnen zes weken na het moment van het ter inzage leggen van de besluiten. Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Raad van State, Afdeling Bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Aan deze procedure zijn kosten verbonden.

Het beroepschrift moet de volgende gegevens bevatten:

de datumje volledige naam- en adresgegevensje handtekeninghet onderwerp en de datum van het besluit waarmee je het niet eens benteen kopie van het besluit waarmee je het niet eens bentde reden(en) waarom je het hiermee niet eens bent (beroepsgronden en motivering)eventueel een kopie van stukken die relevant zijn om je beroepschrift te verduidelijken

Inwerkingtreding

Het wijzigingsplan treedt in werking op de dag na het aflopen van de beroepstermijn. Dat is in dit geval 27 mei 2022. Tenzij voor deze datum, naast beroep, ook een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend

 Voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift schort de inwerkingtreding van het bestemmingsplan niet op. Als je een beroepschrift hebt ingediend kun je om een voorlopige voorziening vragen, vooruitlopend op de beslissing hierop. Dit verzoek om voorlopige voorziening moet schriftelijk binnen de termijn van de ter inzagelegging en bevat de volgende gegevens:

de datum;je volledige naam- en adresgegevens;je handtekening;een kopie van het besluit waarmee je het niet eens bent;een kopie van je beroepschrift;de reden(en) waarom het belangrijk voor je is dat het bestemmingsplan niet in werking treedt voordat er een uitspraak is gedaan over je beroepschrift (spoedeisend belang).

Het verzoek om voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de Raad van State, Afdeling Bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag.