Afbeelding

College van B&W plant voor de vijfde keer bomen in het Máximapark

Nieuws

LEIDSCHE RIJN > Op dinsdag 19 april kwam het voltallige college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Utrecht naar het Máximapark voor het planten van bomen langs de Vikingrijn bij de Vlinderhof. Dit is inmiddels een traditie, die begon in 2006. Op initiatief van Vrienden van het Máximapark krijgen de collegeleden een boom in het Máximapark die zij samen met de vrijwilligers hebben geplant. Dit is als dank voor de afgelopen collegeperiode, omdat bijna elke wethouder wel iets te maken heeft met het grootste stadspark van Utrecht. De vrijwilligers van het park waarderen het dat het college de moeite neemt voltallig acte de préséance te geven.


In een korte toespraak voorafgaand aan het planten van de bomen bedankte de voorzitter van de Vrienden, Johan de Boer, de burgemeester en wethouders voor hun inzet voor de stad en natuurlijk het Máximapark. Elke collegeperiode groeit en ontwikkelt het park zich verder. Naast het gezamenlijk beheer van het groen zijn er deze periode een aantal nieuwe bruggen bij gekomen, is de Vikingrijn verder uitgegraven, is het park vuurwerkvrij, hebben we de Green Flag Award behaald en is de werkschuur voor de vrijwilligers begin dit jaar aan de Uilenboslaan gebouwd. Het nieuwe college, dat de komende vier jaar aan de slag gaat, bouwt natuurlijk weer verder aan het park. Bij de populaire Vlinderhof, in alle jaargetijden bezocht door tuinliefhebbers uit de hele wereld, moet nog een beheergebouw komen als onderkomen voor de vrijwilligers en voor de opslag van het gereedschap. Een grote uitdaging wordt het realiseren van een veilige verkeerssituatie voor met name voetgangers en fietsers bij De Tol waar de Hindersteinlaan het Lint kruist. Met de komst van een school en de invulling van de horecakavel aan beide zijden van het Lint komt deze kruising nog meer onder druk te staan. Tot slot hopen de vrijwilligers én de vele bezoekers van het park dat het nieuwe college ook werk maakt van het plaatsen van permanente openbare toiletten in het Máximapark, zoals deze inmiddels ook in het Griftpark en park Lepelenburg staan. Daarna bedankte burgmeester Sharon Dijksma alle vrijwilligers en memoreerde nog eens hoe geweldig zij het vindt dat dit soort groepen in de hele stad actief zijn. 

Er staan nu vier groepen bomen in het Máximapark die geplant zijn door de colleges die in 2006, 2010, 2014 en 2018 afscheid namen. En nu is er dus weer een groepje bomen bij gekomen van het huidige college. In de afgelopen periode zijn twee wethouders en de burgemeester eerder vertrokken, daarom zijn ook voor de oud-wethouders Maarten van Ooijen, Viktor Everhardt en burgemeester Jan van Zanen bomen geplan