Oud papier

STICHTSE VECHT > Voor het inzamelen van oud papier gaat de gemeente weer werken met vrijwilligers. Om dat te kunnen doen wordt het oud papier in sommige kernen niet alleen op de zaterdag opgehaald, maar ook op een doordeweekse dag. 'Daarom halen we vanaf deze maand in sommige kernen het papier op volgens een nieuw rooster. De andere kernen krijgen een nieuw rooster vanaf 1 juni,' aldus de gemeente. 

Normaal gesproken wordt in Stichtse Vecht het oud papier opgehaald door vrijwilligers van een maatschappelijke organisatie, die zo een centje bijverdienen voor de clubkas. Vanwege de coronamaatregelen was dat de afgelopen 2 jaar niet mogelijk. Toen is de inzameling van het oud papier gedaan door de afvalinzamelaar. 

Lees meer over de papierophaaldienst op www.varnws.nl bij Gemeente.


Zonnebloem

BREUKELEN > Op de vrijwilligersvergadering werden de loten aan de vrijwilligers overhandigd, zodat die voor de Zonnebloem op pad kunnen om te verkopen. De lotenverkoop is een belangrijke inkomstenbron voor de afdeling. Van de 2 euro die een lot kost is 1,50 euro bestemd voor de afdeling. 

De vrijwilligers zullen mogelijk bij u aanbellen voor het kopen van een lot. Mocht u niet thuis zijn maar wel een lot willen kopen kunt u dit ook via de website van de Zonnebloem of via Facebook Zonnebloem Breukelen doen. 

De Zonnebloem Breukelen is nog op zoek naar vrijwilligers, zoals een voorzitter en mensen die bij een activiteit buiten Breukelen willen rijden. Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met Tetje van der Ploeg, e-mail: tetjevanderploeg@hotmail.com of telefoon 06-14505333.