Alzheimercafés Breukelen en Maarssen open

Bijeenkomsten met uiteenlopende thema's

STICHTSE VECHT > De vrijwilligers van de Alzheimercafés in Breukelen en Maarssen hebben u gemist en zijn daarom weer, vol enthousiasme, gestart met het organiseren van de voor u belangrijke en informatieve bijeenkomsten. 


Zij kunnen zich voorstellen dat u hen en andere bezoekers, die u inmiddels hebt leren kennen, ook gemist hebt en daarom kan dit een goede gelegenheid zijn om elkaar weer te ontmoeten. Voor de Alzheimercafés in Breukelen en Maarssen zijn de laatste coronamaatregelen per 25 februari komen te vervallen. Dit houdt in dat alles weer kan zoals dat voor de corona-uitbraak mogelijk was. Ze zullen in de zaal de spreiding van bezoekers nog handhaven. De programma's van beide cafés tot aan de zomerstop juli/augustus worden als volgt ingevuld: In Breukelen wordt op 7 juni het thema 'Parkinson en Lewy Body dementie' behandeld. Gastspreker is drs. J.P. Kerklaan, neuroloog, verbonden aan het Sint-Antonius ziekenhuis. Plaats: Zorggroep de Vechtstreek, Restaurant de Meander, De Aa 50, 3621 VV Breukelen. Start: 19.30 uur.
In Maarssen wordt op 17 mei het thema 'Begrip en onbegrip van de omgeving' behandeld. Gastspreker is Anneke Tuntelder, coach en op 21 juni het thema 'Bewegen in combinatie met muziek'. Gastspreker is Anja Winther, ervaringsdeskundige op het begeleiden van mensen met dementie. Plaats: De Vondel, Vondelstraat 51, 3601 EX Maarssen. Start: 20.00 uur.
Zodra bekend is wat de thema's vanaf september zijn, laten ze dit weten. U kunt deze en andere informatie ook vinden op https://www.alzheimer-nederland.nl/regios/westelijk-utrecht#alzheimer-cafes. Vragen via Alzheimercafé Breukelen: Joke Heemskerk, coördinator, mail: j.heemskerk@alzheimervrijwilligers.nl. Alzheimercafé Maarssen: Veronique van den Berg, coördinator, mail: v.vandenberg@alzheimervrijwilligers.nl.