Auto-inbraken

MAARSSENBROEK > De afgelopen week is een toenemende trend zichtbaar in het aantal auto inbraken in Maarssenbroek en Maarssen-Dorp. 'Wat extra opvalt is dat er voornamelijk in Volkswagen Up’s en Polo’s wordt ingebroken. Wij vragen om extra alertheid in uw omgeving. De inbraken vinden plaats in de avond- en nachtelijke uren,' zo waarschuwt de politie Stichtse Vecht. Ziet u verdachte situaties bel dan direct met 112. Schroom niet om te bellen. Heeft u informatie die u anoniem wilt delen dan kan dit via www.meldmisdaadanoniem.nl of 0800-7000.


Cultuurfonds

STICHTSE VECHT > Wat hebben de tentoonstellingen 'Vorm aan de Vecht' en 'De Vecht vanuit de lucht', het boek 'Een ramp voor de Vechtstreek', de Kunstronde Vecht & Plassen en het Midzomermuziekfestival met elkaar gemeen? Zij hebben allen subsidie ontvangen van het Cultuurfonds Stichtse Vecht. En met hen nog tientallen andere concerten, tentoonstellingen en creatieve ideeën. Jaarlijks kan dit fonds substantieel subsidie verstrekken aan culturele en creatieve initiatieven voor en door inwoners van Stichtse Vecht. Iedereen met een goed plan kan vier keer per jaar een aanvraag indienen. De eerstkomende deadline is 20 mei. Kijk voor alle informatie op de website van het Cultuurfonds Stichtse Vecht.


Werkzaamheden

REGIO > Rijkswaterstaat voert van vrijdag 13 mei 21.00 uur tot zondag 15 mei 07.00 uur asfaltwerkzaamheden uit in knooppunt Rijnsweerd (Utrecht). Tijdens de werkzaamheden is de A28 Amersfoort richting Utrecht t.h.v. knooppunt Rijnsweerd afgesloten. Ook zijn enkele verbindingswegen in knooppunt Rijnsweerd richting Utrecht dicht. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers rekening te houden met een extra reistijd die kan oplopen tot 15 minuten.