Wildroosters

BREUKELEN > Waarom en door wie is eigenlijk altijd een raadsel gebleven, maar na jaren zijn de wildroosters bij de entree van het Henk van der Griftpark in Breukelen nu weg. De wildroosters leverden in het verleden lastige situaties op: voor kindervoetjes, kinderwagens, rolstoelen en kinderfietsjes bijvoorbeeld. Daar is nu een eind aan gekomen. Nadat het gestorte zand enige tijd heeft moeten zakken, heeft de gemeente nu de definitieve bestrating aangebracht. Wees welkom in het park, veilig toegankelijk voor iedereen.


Michelin

STICHTSE VECHT > De restaurants met 1 Michelinster in de gemeente hebben de ster gehouden. Het zijn 't Amsterdammertje en Tante Koosje in Loenen en De Nederlanden in Vreeland. In de stad Utrecht werd opnieuw geen ster toegekend. 


Lentemarkt

HAARZUILENS > Een zonnetje en wat wind waren mooie ingrediĆ«nten voor een druk bezochte Lentemarkt bij de Emmaus in Haarzuilens. Bijna 1000 mensen kwamen veelal op de fiets naar de feestmarkt, die in het teken stond van solidariteit met vluchtelingen. Voor ruim 18.000 euro is er aan spullen verkocht. Boeken, curiosa, elektra, meubels, kleding en schoenen. Deze dag werd opgeluisterd door muziek van de Utrechtse band Vetschiller. En lekkere Soedanese hapjes van huisvriendin Mery en haar zoon. Voor de kleintjes waren er een trampoline en een groot springkussen. De opbrengst gaat naar het Solidariteitsfonds van Emmaus Internationaal en dat verdeelt dit geld onder organisaties die zich bezighouden met de opvang van vluchtelingen in Europa.