Afbeelding
Gemeente Stichtse Vecht

Buitenplaats Doornburgh bijna klaar voor opvang Oekraïense vluchtelingen, met hulp van lokale ondernemers

Nieuws

MAARSSEN > Vanaf juli worden op Buitenplaats Doornburgh 20 ontheemden uit Oekraïne opgevangen. Dit is een opvangplek voor wat langere tijd. De centrale ligging, nabij het dorp, winkels en scholen maken de locatie zeer geschikt.

Voormalig klooster in Maarssen

Buitenplaats Doornburgh ligt aan de Diependaalsedijk in Maarssen. Het voormalige klooster is tegenwoordig in gebruik als culturele instelling. In het historische Herenhuis op de buitenplaats zijn de eerste en de tweede verdieping gereed gemaakt voor de opvang van vluchtelingen.

Steun van lokale ondernemers

Buitenplaats Doornburgh ontving hierbij veel steun van lokale ondernemers die hun steentje wilden bijdragen. Zo maakte Prins Schoonmaakdiensten het hoofdhuis schoon, schonk De Graaff Maarssen bedden en matrassen en bood Hotel van der Valk Breukelen kosteloos beddengoed, handdoeken, kussens en kussenslopen aan.

Reactie directeur Buitenplaats Doornburgh

Maya Meijer-Bergmans, directeur Buitenplaats Doornburgh: ‘Wij zijn heel blij dat we deze mensen in nood een veilige plek kunnen bieden en we zijn enorm dankbaar voor alle hulp die we van de lokale ondernemers en bewoners hebben gekregen om hen goed op te kunnen vangen. Het is geweldig om te zien hoe de gemeenschap er samen hun schouders onder zet.’