Afbeelding

Syntus Utrecht laat minder bussen rijden door personeelstekort

Nieuws

REGIO > Per 10 juli past Syntus Utrecht de dienstregeling aan. Vanwege een tekort aan personeel is het op dit moment niet mogelijk om de huidige dienstregeling te blijven rijden. Afgelopen periode vielen er regelmatig ritten uit. Syntus Utrecht wil reizigers een betrouwbare dienstregeling bieden. Daarom rijden er vanaf 10 juli minder vaak bussen. Het aanpassen van de dienstregeling gaat gepaard met de zomerperiode. In deze periode maken er minder reizigers gebruik van het OV. De aangepaste dienstregeling geldt voorlopig tot 21 augustus.

Wat verandert er?

Syntus Utrecht heeft ervoor gekozen om de dienstregeling in de hele regio aan te passen. Hierdoor vervallen er geen buslijnen en blijven de bussen ook in de kleinere kernen rijden. De bussen rijden op vrijwel alle buslijnen minder vaak. Bijvoorbeeld 2 keer per uur in plaats van 4 keer per uur. Het gaat om veel wijzigingen. De wijzigingen worden niet per buslijn benoemd, omdat dat niet overzichtelijk is.

Op welke buslijnen verandert er niks?

Op enkele buslijnen verandert de dienstregeling niet. Het gaat om de volgende buslijnen:

Buslijn 50 Utrecht – Veenendaal Wageningen

Buslijn 58 Hilversum – Zeist via Maartensdijk

Buslijn 59 Hilversum – Zeist via Lage Vuursche

Buslijn 83 Veenendaal – De Klomp

Buslijn 87 Veenendaal – Station De Klomp

Buslijn 121 Mijdrecht - Hilversum

Buslijn 7 Amersfoort Station – Schothorst – Vathorst

Buslijn10 Amersfoort Station – Hoornbeeck / van Lodenstein

Buslijn19 Amersfoort Station – Rusthof

Ook SyntusFlex en de buurtbussen blijven rijden volgens de huidige dienstregeling.

Check de reisplanner voor vertrek

Omdat de dienstregeling van bijna alle buslijnen verandert, raadt Syntus Utrecht reizigers aan om de reisplanner voor vertrek te controleren. Hierin is de nieuwe dienstregeling vanaf 10 juli verwerkt. Op de halteborden van de buslijnen waar de dienstregeling wijzigt, wordt een afbeelding over de aangepaste dienstregeling geplaatst. Hierop staat een QR-code. Deze linkt naar een pagina met actuele vertrektijden van de bushalte. Via de pagina kan je ook zien waar de bus op dat moment rijdt.