asfalt Zandpad nabij overgang Diependaalsedijk
asfalt Zandpad nabij overgang Diependaalsedijk E.Spelten

Gemeente laat met reparatie asfalt Zandpad bij Maarssen

Nieuws

MAARSSEN > Dat grote scheuren en hobbels in de weg grote gevolgen kunnen hebben is helaas maar al te goed bekend in Maarssen.

Het fatale ongeluk met een motor in 2009 op de Nieuweweg tussen Maarssen en Tienhoven met twee doden staat nog in het geheugen gegrift. Mede daarom is het opmerkelijk dat een klacht van een motorrijder over een gevaarlijke situatie aan het Zandpad net over het bruggetje bij Geesberge bijna twee maanden is blijven liggen. ‘Op 25 april reed ik met mijn motorfiets langs de Vecht ter hoogte van overgang Zandpad/ Diependaalsedijk in Maarssen. Daar kwam ik bijna ten val door een diepe groef in het asfalt, het ging maar net goed. Echt geluk gehad,’ aldus motorrijder Erik Spelten, die de gemeente laksheid verwijt. Hij maakte diverse keren melding van de risicovolle situatie, ook met foto’s van het wegdek, maar zonder resultaat, ook niet na herhaaldelijk aandringen. ‘Ik heb uitgelegd wat mij was overkomen en ook dat er dagelijks vele tweewielers op deze plek langsrijden, hetgeen dit dus bestempeld als een potentieel zeer gevaarlijke situatie,’ aldus een zwaar teleurgestelde Spelten. Na vragen van VARnws vorige week aan de gemeente is er afgelopen maandag een noodreparatie uitgevoerd.

‘Onze excuses dat deze persoon geen adequate reactie op de melding heeft gehad en dat de melding helaas niet snel is opgepakt en opgelost. We zijn blij dat er geen ongeluk is gebeurd. Op maandag 27 juni is op deze specifieke locatie de weg veilig gemaakt. De definitieve herstelasfalteringswerkzaamheden zullen plaatsvinden vanaf 18 juli,’ aldus een woordvoerder van de gemeente.

idem foto 1
idem
idem
idem
Gevaarlijke scheur in asfalt.