Afbeelding

Derde editie Kindertriathlon Leidsche Rijn wederom een succes!

Nieuws

LEIDSCHE RIJN > Zondag 3 juli zijn ruim 100 kinderen in de leeftijd van 8 t/m 13 jaar gestart met zwemmen in het water aan de Leonard Bernsteinkade (Terwijde). Iedere serie had een eigen kleur badmuts, prachtig om al die kinderen zo fanatiek te zien starten. Een rondje langs 4 enorme gele boeien om daarna z.s.m. te rennen naar de fietsen in de wisselzone in de voetbalkooi. Vervolgens begon het fietsparcours: een aantal rondes zo hard mogelijk fietsen door de wijk. Als laatste werd er gerend langs de kade aan het water. Alle deelnemers kregen na de finish een medaille van de 2 mascottes (Tristan en Trisha) van de Nederlandse Triathlonbond uitgereikt.

Er worden meerdere kindertriathlons georganiseerd, maar daar zijn de aangepaste kinderafstanden dan een onderdeel van de grotere wedstrijd voor volwassenen. In deze triathlon staan de kinderen centraal. Wat de Kindertriathlon Leidsche Rijn van afgelopen zondag uniek maakt is de laagdrempeligheid: iedereen kan meedoen en het wordt gehouden midden in de woonwijk.

Dat laatste verklaart ook het groot aantal enthousiaste toeschouwers. Ondanks de enorme plensbui die tijdens de eerste start viel, werden alle kinderen volop aangemoedigd.

Tijdens de wedstrijd waren ruim 50 vrijwilligers actief: zonder al deze mensen zou het evenement nooit goed en vooral veilig kunnen verlopen. Een deel van deze mensen heeft ook geholpen met de op- en afbouw van het evenement.

Het team dan de KTLR organiseert vindt het belangrijk om zoveel mogelijk kinderen in beweging te krijgen en hen kennis te laten maken met deze afwisselende sport. Dat is afgelopen zondag weer helemaal gelukt. We hopen dat er een basis is gelegd om het evenement de komende jaren opnieuw te organiseren.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding