Afbeelding

Bijeenkomst over vergroening Lage Weide

Ondernemend

LAGE WEIDE > Om de ge­za­men­lij­ke ambities voor ver­groe­ning van be­drij­ven­ter­rei­nen van park­ma­na­gers uit de provincie Utrecht en on­der­ne­mers op Lage Weide verder te brengen vond in sa­men­wer­king met IVN Na­tuur­edu­ca­tie op woensdag 1 juni de bij­een­komst Ver­groe­ning: Carrots & Sticks plaats.

Bij de Hofclub op Lage Weide kwamen een kleine 30 ge­no­dig­den van BVO Veen­en­daal, Lage Weide, Strijk­vier­tel, Werk­spoor­kwar­tier, de gemeente én de Provincie Utrecht samen. Ze gingen op zoek naar ge­za­men­lij­ke ambities en kansen voor groene, gezonde en kli­maat­be­sten­di­ge be­drij­ven­ter­rei­nen, maar vooral werd gekeken hoe je concreet aan de slag kunt.

De Carrots & Sticks bij­een­komst was het vervolg op het ont­werp­a­te­lier Werk­land­schap­pen van de toekomst ge­or­ga­ni­seerd door IVN Na­tuur­edu­ca­tie en de start­bij­een­komst van de kopgroep ver­groe­ning Lage Weide. Begin februari 2022 vond het eerste ont­werp­a­te­lier Werk­land­schap­pen van de Toekomst plaats voor Utrechtse partijen die de aanvraag van IVN Na­tuur­edu­ca­tie voor het Nationaal Groei­fonds hebben on­der­steund. Op basis van die bij­een­komst bleek dat er meer dan voldoende grond was om een tweede atelier te or­ga­ni­se­ren.

Naast ver­schil­len­de ver­volgstap­pen die genomen worden op de in­di­vi­du­e­le be­drij­ven­ter­rei­nen, spraken we af om later dit jaar in Veen­en­daal ge­za­men­lijk verder te praten over de ver­groe­ning van de Utrechtse be­drij­ven­ter­rei­nen. Daarmee hopen we elkaar te blijven in­spi­re­ren én on­der­steu­nen in de transitie naar Werk­land­schap­pen van de Toekomst. In de komende periode zullen we hier verder invulling aan geven. Het verslag van de bij­een­komst is hier te down­lo­a­den.