Marktconcert

BREUKELEN > Het marktconcert in de Pieterskerk van vrijdag 29 juli wordt gegeven door Joost van Beek. Hij valt in voor Peter Verhoogt, die door familieomstandigheden verhinderd is. Het concert begint om 12.45 uur en duurt ongeveer 30 minuten. De toegang is gratis, maar uw bijdrage na afloop wordt zeer op prijs gesteld. Het programma wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt op de site van de marktconcerten in de Pieterskerk.


Expositie

MAARSSEN > Op vrijdag 29 juli wordt de expositie “Figuratief Realisme” van de Maarssense kunstschilder Bram Hoogendijk in Zorgcentrum Careyn Snavelenburg in Maarssen officieel geopend. Al bijna 20 jaar is Bram begeesterd door de schilderkunst. In 2005 startte hij met een tekencursus waarvoor hij door zijn dochter was opgegeven. Maar al snel werd duidelijk dat zijn passie bij het schilderen lag. Via verschillende cursussen onder meer bij de Schildersmarkt in Breukelen en de Volksuniversiteit, komt hij uiteindelijk uit bij de bekende beeldend kunstenares Beatrix Frederiks in Huizen. Toen hij veertig jaar getrouwd was kreeg Bram een voucher voor drie cursusdagen bij haar. En nu twaalf jaar later is hij nog steeds bij Beatrix in les. Bram heeft van Beatrix trouwens veel geleerd. En dat zien we vandaag terug bij deze expositie. Zijn werken kernmerken zich door de hoge mate van realisme. Zijn doeken lijken levensecht net of je de dingen gewoon kunt pakken. Deze prachtige expositie die loopt tot 9 oktober is voor iedereen vrij toegankelijk vanaf 10.00 tot 17.00 uur.


Schilders

MAARSSEN > In het Vechtstreekmuseum is nu de tentoonstelling De schilders van de Vechtstreek met vele tientallen kunstwerken getoond van diverse kunstenaars uit de 19e eeuw. Voor meer informatie zie de website www.vechtstreekmuseum.nl