Afbeelding
Gemeente Stichtse Vecht

Nieuwe sportvloer in de Stinzenhal in Breukelen

Nieuws

BREUKELEN > De Stinzenhal in Breukelen is de grootste sportaccommodatie van de Gemeente Stichtse Vecht. De gemeente is bezig met verschillende onderhoudswerkzaamheden. De vervanging van de vloer was één van de grote klussen. Dat is inmiddels gebeurd en het resultaat mag er zijn. 

De sportvloer was toe aan een facelift. Zo zaten er kleine scheurtjes en oneffenheden in. De werkzaamheden zijn gedaan in de schoolvakantieperiode, zodat de sportverenigingen en de scholen die de hal gebruiken er geen last van hadden.

Blauwe kleur 

Het totale vloeroppervlak van 1250 vierkante meter heeft een nieuwe toplaag gekregen. Na het aanbrengen van de nieuwe coating zijn de belijningen gezet. De vloer voldoet weer volledig aan de normen en eisen van het NOC*NSF. Nu kan de Stinzenhal weer een poos vooruit, want de sportvloer heeft een levensduur van 12 tot 15 jaar. De kleur van de nieuwe vloer is anders dan voorheen, namelijk blauw. Nu zie je dat wel vaker, maar deze blauwtint is toch een beetje anders. Het is dezelfde kleur blauw als die in het logo van de gemeente Stichtse Vecht.

Duurzaam

Twee jaar gelden is de sportzaal verduurzaamd. De gasketels zijn verwijderd en er is een warmtepomp voor terug gekomen. Verder zijn er veel zonnepanelen bij geplaatst en is er ledverlichting. De Stinzenhal is daarmee energieneutraal. De nieuwe vloer is ook een duurzame oplossing omdat alleen de toplaag is vernieuwd. Vervanging van de rubberen, schokabsorberende matten was niet nodig.