Afbeelding

Historische Kring Maarssen bestaat 50 jaar; een halve eeuw zorg voor historisch erfgoed

Nieuws

MAARSSEN > Op 11 september begint voor de Historische Kring Maarssen (HKM) het jubileumjaar. Bij de feestelijke opening hiervan op Doornburgh zal burgemeester Ap Reinders van Stichtse Vecht het jubileumboek in ontvangst nemen. Dit boek is speciaal ter gelegenheid van dit 50-jarig bestaan gemaakt en heeft als titel Canon van Maarssen en omliggende kernen, - Geschiedenis van het gebied en de bewoners -

Het is een prachtig vormgegeven boek met meer dan 400 pagina’s over ruim 2000 jaar geschiedenis. In 50 hoofdstukken – met bijna 300 afbeeldingen - wordt door meer dan 20 deskundige auteurs verteld over de geschiedenis van Maarssen. Het boek is vanaf 12 september te koop op diverse verkooppunten en via de HKM.

De oprichting van deze ruim duizend leden tellende Historische Kring vond plaats op 11 september 1972. Een aantal Maarssenaren maakte zich vanwege gemeentelijke plannen zorgen over het behoud van het historisch erfgoed. Zij verenigden zich en daarmee was de Historische Kring Maarssen een feit. Het doel was en is het erfgoed en andere historisch relevante zaken onder de aandacht te brengen en zo het behoud ervan te ondersteunen.

De HKM organiseert in het komende jaar allerlei jubileumactiviteiten, waaronder maandelijkse lezingen in Maarssen, Tienhoven, Maarssenbroek en Oud-Zuilen. Voor de basisscholen wordt i.s.m. LEU en Kunstcentraal een onderwijsproject opgezet om ook de jeugd bewust te maken van het belang van historisch erfgoed en het behoud ervan. In het kwartaalblad Het Periodiek van de HKM, op de website www.historischekringmaarssen.nl en natuurlijk in het VARnws leest u alles over ons jubileumjaar.