Afbeelding

Gemeente sluit drugspand aan de Floraweg in Maarssenbroek

Nieuws

MAARSSENBROEK > Op donderdag 1 september heeft de gemeente een integrale controle uitgevoerd in Maarssenbroek. Dit deden wij in samenwerking met de politie en het Regionaal Informatie en Expertise Centrum (RIEC Midden-Nederland). De controle richtte zich op een specifiek bedrijfsverzamelgebouw aan de Floraweg in Maarssenbroek. Er waren signalen van georganiseerde en ondermijnende criminaliteit.

Contant geld en drugs aangetroffen

In één van de units van het bedrijfsverzamelgebouw aan de Floraweg is een handelshoeveelheid soft- en harddrugs aangetroffen, contant geld en attributen die gebruikt kunnen worden in drugshandel. Het strafrechtelijk onderzoek van politie loopt nog. Voorlopig zijn er 2 verdachten aangehouden.

Sluiting pand

De burgemeester heeft besloten de bedrijfsunit waar de harddrugs is aangetroffen per direct voor de periode van 1 jaar te sluiten.

Burgemeester Ap Reinders: ‘Bedrijventerreinen zijn kwetsbaar voor ondermijnende criminaliteit. Bedrijfspanden die worden gebruikt voor criminele activiteiten tasten de veiligheid aan van de directe omgeving en daarmee die van de andere bedrijven en ondernemers. Daarom heb ik besloten het pand waar de harddrugs is aangetroffen voor 1 jaar te sluiten. Met deze sluiting geven wij een duidelijk signaal af dat wij in Stichtse Vecht optreden tegen georganiseerde, ondermijnende criminaliteit.’

Melding doen

De gemeente werkt samen met politie en andere partners aan de aanpak van ondermijning. Wij hebben ook de hulp van onze inwoners nodig. Als mensen iets zien wat ‘niet pluis’ is kunnen zij dit melden bij de politie (0900-8844) of bij Meld Misdaan Anoniem.

Signalen van inwoners helpen ons bij het voorkomen en opsporen van georganiseerde en ondermijnende criminaliteit. Men kan ook online een melding doen bij de gemeente. Dat kan door een e-mail te sturen naar meldeenvermoeden@stichtsevecht.nl of via de website.