Schietsportvereniging

LOENEN > De uitslagenlijst van Schietsportvereniging Loenen Klein Kaliber Geweer (KKG) Hoofdklasse: P. v. Dommelen: 87. Klasse B: J. Kaashoek: 75. Klein Kaliber Karabijn (KKK) Hoofdklasse: N. Looyenga: 95, C. Pap: 90, M. Schoon: 90, M. Sloeserwij: 93. Klasse A: P. Bijma: 89, H. Blokzijl: 75, B. Bolderdijk: 82, Chr. Timmerman: 44. Klein Kaliber Pistool (KKP) R. Boekeloo: 40, G. Degen: 84, M. van Egmond: 64, J. v. Egmond – v.Asselen: 20, A. v.’t Hoff: 83, J. v.’t Hoff: 74. Luchtpistool D. Reimus: 83, G. Worm: 60.


Jeugdschaak

BREUKELEN > Het schaken voor leerlingen van de basisschool start weer op maandag 12 september. De kosten zijn 10 euro voor 5 lessen. Het maximale aantal is 12 leerlingen. De lessen worden gegeven op 5 opeenvolgende maandagen van 16.00 tot 17.00 uur in wijkcentrum Over Noord door de ervaren schaakleraar Cees Samsom. Het wijkcentrum is aan de Vrijheidslaan 4. Er wordt tijdens een les eerst circa een half uur getraind met uitleg en daarna een partij geschaakt, om het geleerde in praktijk te brengen èn het nodige spelplezier te hebben. Aanmelden kan via e-mail ceessamsom@online.nl met vermelding van leeftijd en ervaring.


Expositie

MAARSSEN > In het weekend van 16, 17 en 18 september is in en om De Deel van de boerderij aan de Binnenweg 29 te Maarssen een expositie. Het werk van 4 kunstenaars uit Stichtse Vecht en nabije omgeving en beelden uit de privécollectie van de voormalige beeldentuin de Tienhof zijn daar zowel buiten in de tuin als binnen in De Deel te zien. Schilderijen van Charlot Terhaar sive Droste (Kockengen), naked-raku keramiek van Simon Hof (Maarssen), keramische sculpturen van Hansje Aelvoet (Maarssen), beton en inkt, mixed media van Marlies Hoevers (Hollandsche Rading) en bronzen beelden van gerenommeerde kunstenaars (Tienhoven). U bent welkom op vrijdagavond 16 september tussen 19.00 en 22.00 uur of op zaterdag 17 en zondag 18 september tussen 11.00 en 17.30 uur.


Shantyfestival

BREUKELEN > Op zaterdag 17 september is er volop gezelligheid tijdens het shantyfestival op de Kerkbrink in Breukelen. Kom kijken en zing lekker mee en ze maken er met z’n allen een prachtige middag van. En ze doen het natuurlijk niet alleen met het koor Krakend Tuig uit Breukelen. Ze hebben nog twee koren die de boel op zullen vrolijken. Het zijn Het Ruime Sop uit Bussum en Kop van het Ende uit Elburg. Dus kom erbij en geniet van 12.30 tot 17.30 uur van oude zeemansliederen of lekkere meezingers. Of kom anders eens een avondje op proef meezingen tijdens repetities op maandagavond in het Parochiehuis in Breukelen.


Orgelconcert

BREUKELEN >Zaterdag 10 september is het Open Monumentendag en tevens Nationale Orgeldag. Voor Jan Pieter Karman een goede aanleiding om het Bätz-orgel in de Pieterskerk met een heel orgelconcert in het zonnetje te zetten. In een afwisselend programma komt dan ruim 250 jaar orgelmuziek aan bod. Aanvang 16.00 uur.