Visstand

MAARSSENBROEK > Een van de recreatiemogelijkheden in het wijkpark in Maarssenbroek is vissen. Recent zijn de watergangen in het wijkpark uitgebaggerd. In samenwerking met Hengelsportvereniging Maarssen doet Sportvisserij Nederland nog dit jaar een onderzoek naar de visstand en viswaterkwaliteit van de watergangen in het wijkpark, zo melden de Vrienden van het Wijkpark in hun nieuwsbrief. Op basis van de uitkomsten hiervan wordt gekeken welke verbeteringen mogelijk zijn. De Hengelsportvereniging Maarssen heeft budget beschikbaar om nieuwe vis uit te zetten. De vissteigers zijn inmiddels weer toegankelijk gemaakt.


Brandjes

MAARSSEN > De Opsporingsambtenaren en de politie gaat park Goudestein vaker meenemen in de surveillance. Aanleiding is het vuurtje stoken in het park bij het gemeentehuis door rondhangende jongeren. Ook Jeugdpunt Stichtse Vecht wordt ingeschakeld om het vandalisme aan te pakken. In een hoek van het park achter een bankje is duidelijk te zien dat er een brandje heeft gewoed. Ook levensgevaarlijk met de droogte. De BOA's zagen de restanten met een geblakerde grond bij de hangplekken van de Maarssense jongeren. Ook waren er al meldingen binnengekomen. 'We zullen de locatie vaker meenemen met onze ketenpartners om herhaling te voorkomen,' aldus handhaving Stichtse Vecht op Instagram.


Zandpad

STICHTSE VECHT > De afgelopen maanden hebben de bewoners, agrariĆ«rs en ondernemers van het Zandpad (Maarssen, Breukelen, Nieuwersluis) en Scheendijk en verschillende adviesorganen hun vertegenwoordiger gekozen voor de klankbordgroep Zandpad. Kijk op www.varnws.nl voor de samenstelling. De eerste klankbordavonden zijn: woensdag 21 en 28 september vanaf 19.30 uur in Boom & Bosch, Breukelen.