Afbeelding

Buurtkamer in Antilopespoor samen met Portaal en bewoners

Nieuws

MAARSSENBROEK > Woensdag 7 september opent Portaal om 16.00 uur  samen met de bewonerscommissie van Antilopespoor de Buurtkamer van Portaal. 

De buurtkamer is een gedeelde plek van bewoners en professionals van verschillende organisaties. Een knooppunt in de wijk direct bij de mensen. Hier geven we ruimte aan initiatieven van bewoners of om gewoon even onderling een praatje te maken. De wijk- en bewonerscommissie Antilopespoor kan hier bijvoorbeeld terecht voor vergaderingen. Het is de bedoeling dat de wijkagent en de wijkregisseur van de gemeente gebruik gaan maken van de Buurtkamer.

Elke donderdag is er een spreekuur voor technische zaken. Er is dan iemand van Portaal aanwezig in de speciale Portaal mobiel die direct kan kijken hoe de melding het beste opgelost kan worden. Elke maandagochtend is er een speciaal spreekuur waar een sociaal beheerder aanwezig is. Hier kunnen bewoners terecht met vragen over sociale problematiek zoals het niet kunnen betalen van de huur of het hebben van overlast. Uiteraard zijn de beheerders frequent aanwezig in de Buurtkamer.

Wethouder Dick Polman (economie, duurzaamheid, sociaal domein en participatie) van de gemeente Stichtse Vecht is bij de opening aanwezig. In de prestatieafspraken met de gemeente Stichtse Vecht is benoemd dat de gemeente en Portaal samen optrekken voor Antilopespoor.

In de komende tijd leggen we contacten met andere organisaties die in de Buurtkamer spreekuur kunnen houden voor de bewoners uit de wijk. Denk bijvoorbeeld aan organisaties op het gebied van schuldhulpverlening of zorginstanties. Portaal wil in de regio Utrecht meerdere Buurtkamers openen in verschillende wijken. Buurtkamer Antilopespoor is de eerste Buurtkamer.

Openingstijden Buurtkamer

Maandag: 11.00 tot 12.00 uur

Donderdag: 14.00 tot 15.00 uur (dan is er ook een vakman aanwezig)

Opening:

Adres: Antilopespoor 50, Maarssenbroek.

Tijd: 16 uur