Afbeelding

Op pad met burgemeester Reinders in voedselbos Oostwaard

Nieuws

MAARSSEN > Vorig jaar bestond Stichtse Vecht 10 jaar. In het kader daarvan mochten inwoners een pareltje van Stichtse Vecht indienen bij de gemeente. De tien pareltjes die uitgekozen zijn, zijn bezocht door burgemeester Ap Reinders. Elke Rabé en Marijke Zoetelief van IVN Natuureducatie hebben het Voedselbos Oostwaard (bij Maarssen) ingediend en die is afgelopen 7 september bezocht door de burgemeester. Dit is een echte natuurbelevingstocht geworden waarbij zien, ruiken en proeven belangrijk waren. In dit unieke zeven jaar oude voedselbos staan bomen en struiken afkomstig vanuit gebieden op dezelfde noorder breedtegraad. De eetbare bloemen, bladeren, zaden, vruchten, noten of hout uit het voedselbos kunnen gebruikt worden voor de bereiding van verschillende gerechten. 


Al je zintuigen gebruiken

Er ging een wereld open voor de burgemeester. De nashipeer en de duindoorbes waren heel smakelijk en toen hij de gekneusde zaden van de gewone berenklauw rook (niet de reuzebereklauw!), bleek dit heel lekker naar sinaasappel te ruiken. “Het was niet wat het leek; je zintuigen nemen een loopje met je!” Deze zaden gingen samen met bosmunt en andere kruiden en bessen in de ketel voor de wildpluk thee, waar we bij terugkomst van hebben genoten.


IVN natuuractiviteiten

De eerstvolgende publieksnatuurbelevingstocht is op 23 oktober: de paddenstoelentocht op Nijenrode Breukelen. Opgeven via www.ivn.nl (Vecht & Plassengebied). Hier staan nog meer natuurexcursies en cursussen die het IVN Natuureducatie organiseert.

Afbeelding
Afbeelding