Afbeelding

Gun je instrument een leuke avond. Speel samen in een orkest bij Project Orkest Maarssen

Vrije tijd

MAARSSEN > Als je vroeger een instrument hebt bespeeld en je wilt er weer wat mee, dan ben je bij het POM aan het goede adres. Ook als je les hebt, is het leuk om eens samen met andere instrumenten te musiceren. Het POM is een amateurorkest dat al jaren (25!) actief is in Maarssen. Het laatste wapenfeit van het orkest was in mei jl. het geslaagde concert “POM waagt Mozart” in Westbroek met muziek van Mozart, Sibelius en Händel. 

Hoe gaat het? 

Het orkest biedt plaats aan mensen die met hun instrument orkestervaring willen opdoen. Het komt ook voor dat POM-spelers later doorstromen naar het bevriende Vechtstreek SymfonieOrkest (VSSO). Het instapniveau is niet hoog maar onder leiding van de dirigent wordt al snel leuke en goedklinkende muziek gemaakt. Jakob Gaede is laatstejaars student aan het Haags Conservatorium en geeft iedere woensdag muzikale leiding aan het POM. Er wordt ook ieder jaar een gezellig muziekweekend georganiseerd. Misschien is het voor jou nu het moment om uit de studiekamer te komen en te gaan samenspelen in een gezellig orkest. 

Welke instrumenten? 

Violisten zijn altijd welkom om mee te spelen. Momenteel is er behoefte aan een altviool en er is zeker ook nog plaats voor een tweede dwarsfluit, klarinet, hobo of hoorn. 

Kan dat ook in de coronatijd? Ja, dat kan. Er is zonodig een protocol met ontsmetting, en natuurlijk .....afstand. 

Dus……. heb je al jaren niet gespeeld of wil je naast je lessen ook eens in een orkest spelen? Aarzel dan niet en kom eens kijken en luisteren op de woensdagavond in de Montessori basisschool ‘Het Mozaïek’, Fazantenkamp 157 te Maarssenbroek.  De repetitie is van 20.00 u – 22.00 u. met een pauze erin.  Laat het wel even weten a.u.b.

Voor meer informatie kun je bellen of mailen naar Jan van Bergen, j.vanbergen@planet.nl Tel. 06-30768719. Doen!