Dierendag

MAARSSENBROEK > Op kinderboerderij Otterspoor in Reigerskamp wordt Dierendag op zondag 2 oktober gevierd van 11.00 tot 16.00 uur. De knuffeldokter komt iedere knuffel beter maken met een pleister, spuit of verbandje. Is de knuffel nog niet beter dan krijg je een doosje happy pilletjes mee. Er is mogelijkheid om je mooi te laten schminken en je kunt de vogels helpen door je eigen vetbolletje te komen maken. Voor de hongerige kinderen en ouders hebben we de bekende otterdogs op het menu evenals heerlijke kopjes koffie, koeken en ijs natuurlijk.


Excursie

LOENEN > Op 7 oktober verzorgt de Historische Kring Loenen samen met Stadsherstel Amsterdam een excursie naar Kasteel Nederhorst in Nederhorst den Berg. De rondleiding start om 15.30 uur. Entree via de poort aan het Juliana en Bernhardplein. Aanmelden via www.hkloenen.nl. Daar vindt u ook meer informatie. 


Kinderboekenweek

STICHTSE VECHT > Wat is het liefste dier? De oudste boom? Of het harigste beest? Tijdens de Kinderboekenweek (5 t/m 16 oktober) kun je het ontdekken in de bibliotheek. Dan staat namelijk alles in het teken van de natuur: Gi-Ga-Groen! In de bibliotheek kun je alles vinden over dieren, planten en het klimaat overal ter wereld! Want er zijn heel veel kinderboeken die je helpen de natuur te ontdekken en te begrijpen. Kom langs in de bibliotheek en doe de spannende natuurspeurtocht! Je ontdekt er van alles over de natuur. Neem vooral ook je smartphone mee, want bij de vragen vind je ook een QR-code. Als je die scant hoor je bijzondere natuurgeluiden. Ga jij raden wat voor geluiden dit zijn? Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek om de speurtocht te doen. Maar wil je graag boeken lenen? Word dan snel lid van de bibliotheek. Tot je 18e jaar is het helemaal gratis. Je betaalt zelfs geen telaat-geld als je een keer een paar dagen te laat bent met boeken inleveren. Kijk voor meer informatie en voor Gi-Ga-Veel-Groene natuurboeken onze website: www.bibliotheekavv.nl/kinderboekenweek.


Schietsportvereniging

LOENEN > De uitslagenlijst van Schietsportvereniging Loenen: Klein Kaliber Geweer (KKG). Hoofdklasse: A. v.’t Hoff: 94, M. Sloeserwij: 85. Klasse A: M. Haars: 90. Klasse B: J. Kaashoek: 67, P. Visser: 78. Klein Kaliber Karabijn (KKK). Hoofdklasse: C. Pap: 91. Klasse A: P. Bijma: (Meesterkaart) 509, H. Blokzijl 90, B. Bolderdijk: 88, Chr. Timmerman: 26. Klein Kaliber Pistool (KKP). A. v.’t Hoff: 83, J. v.’t Hoff: 67, N. Looyenga: 76. Luchtpistool. T. Gür: 57, H. Oussoren: 39.


Schaken

BREUKELEN > Het schaakcafé voor senioren start in oktober en duurt tot en met maart op elke 2e en 4e dinsdagmiddag van de maand in wijkcentrum Over Noord van 14.00 tot 16.00 uur. Als u een tijd lang niet meer hebt geschaakt, of zichzelf maar een bescheiden schaker vindt, dan bent u juist heel welkom. Het gaat namelijk om het spelplezier! De kosten zijn 20 euro, koffie of thee inbegrepen. Informatie bij Cees Samsom ceessamsom@online.nl of (0346) 263719.