Afbeelding

Kinderen van Willibrordus en Regenboog uit Breukelen lopen zes kilometer met drie liter water voor kinderen in ontwikkelingslanden.

Nieuws

BREUKELEN > Zo’n 20.000 schoolkinderen doen mee aan Wandelen voor Water, een landelijk initiatief om o.a. geld in te zamelen voor waterprojecten voor ontwikkelingslanden zoals Tanzania en Oeganda.

Feit is dat zo’n 2,4 miljard mensen beschikken thuis niet over een deugdelijk toilet en meer dan 660 miljoen mensen hebben geen toegang tot veilig drinkwater. Wandelen voor Water vraagt aandacht voor dit probleem.

Zes kilometer lopen met zes liter water en dat 365 dagen per jaar

Leerlingen van de Willibrordus en Regenboog in Breukelen, jongens en meisjes uit de bovenbouw, gingen samen op stap om zes kilometer te wandelen en in estafette-vorm een rugzak gevuld met 3 liter water op de rug mee te nemen. Ze gaan deze uitdaging aan om aandacht te vragen voor kinderen in ontwikkelingslanden die niet één maar 365 dagen per jaar, alléén dus 6 kilometer met 6 liter water moeten lopen en niet op verharde wegen zoals in Nederland. Dit kost veel tijd en daardoor missen ze school en buitenspelen. De jongens en meisjes van de Willibrordus zorgen ook voor crowdfunding; u kunt de jongens en meisjes van de Willibrordusschool sponsoren. Zo zorgen wij samen dat de watervoorzieningen en wc’s kunnen worden aangelegd bij scholen in Tanzania en Oeganda.

Wereld Water Dag

Water is niet van zelfsprekend - niet iedereen heeft het zo makkelijk als wij in Nederland met toegang tot veilig drinkwater en toiletten. De Verenigde Naties riep World Water Day in het leven, omdat bewustwording en voorlichting geven van groot belang is. De leerlingen ontvingen vooraf gastlessen door leden van de Rotaryclub Maarssen-Breukelen over het belang van veilig drinkwater, sanitatie en hygiëne.

Ingezamelde bedrag

De eerste editie van Wandelen voor Water was in 2003. Sindsdien hebben Nederlandse kinderen al meer dan € 13 miljoen ingezameld. Daarmee zijn er ongeveer 335 projecten gesteund en hebben circa 775.000 kinderen en hun ouders in Afrika en Azië toegang gekregen tot veilig drinkwater. Partners van het project zijn Rotary Nederland, gemeenten, waterbedrijven en ontwikkelingsorganisaties zoals Simavi.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding