Afbeelding

Slot Zuylen pakt uit tijdens de herfstvakantie

Vrije tijd

OUD-ZUILEN > Vanaf 15 oktober organiseert Slot Zuylen de gehele week leuke activiteiten tijdens de herfstvakantie. Van een speciale avondrondleiding tot leuke kinderspeurtochten. Kortom een leuk dagje uit bij zowel goed als slecht weer in de herfstvakantie.

Herfstvakantie op Slot Zuylen

De aankomende twee weken van 15 tot en met 30 oktober is Slot Zuylen van woensdag tot en met zondag geopend van 11 uur tot 16 uur. 
Tijdens deze week zijn er verschillende kinderactiviteiten gepland en is er een kinderspeurtocht te ontdekken in het slot. Ook voor volwassenen zijn er verschillende activiteiten georganiseerd. Er is elke dag tussen 14.00 uur en 15:15 uur een speciale rondleiding ‘Geheimen van de gids’ waarin de bezoekers worden meegenomen door de gidsen van het slot.

Een Catalaans hoogtepunt

Op 16 oktober zullen de Spaanse pianiste Carol Ruiz (geboren en getogen in Barcelona en tegenwoordig woonachtig in Maarssen) en de Armeense mezzosopraan Natali Boghossian een programma verzorgen dat bestaat uit Catalaanse liederen en twee solostukken voor piano. De namiddag bestaat uit zowel muziek en zang van vroeg twintigste-eeuwse Catalaanse componisten als Ramote de Grignon, Enrique Granados, Federico Mompou en Eduard Toldrà.

Speciale avondrondleiding

Op 22 oktober is er een speciale avondrondleiding waarbij op een mooie herfstavond het Slot in de avond betreden mag worden. Onder leiding van een gids worden de mooiste en spannendste verhalen over het slot en haar bewoners verteld.

Finissage ‘Moord en Brand! Slot Zuylen & Rampjaar 1672’

Op 30 oktober is de allerlaatste dag van de tentoonstelling. Heb je de tentoonstelling nog niet gezien of wil je alle ins en outs leren kennen? Kom dan naar de feestelijke finissage van de tentoonstelling, waarin directeur-conservator Willem te Slaa je meeneemt door de tentoonstelling, met na afloop een gratis drankje. Je ervaart de tentoonstelling in alle rust en met persoonlijke aandacht, want het slot is voor regulier bezoek gesloten na 15:30 uur.