Afbeelding

Minicolleges over Paulus in minicolleges in de Verrijzeniskerk Reigerskamp

Lezersnieuws

MAARSSENBROEK > Op maandag 17 oktober start om 19.15 uur een nieuwe serie van vijf minicolleges in de Verrijzeniskerk Reigerskamp 611 Maarssenbroek.

Vijf theologen laten hun licht schijnen over de apostel Paulus. Paulus is een revolutionair figuur. Een man met een missie. In 50 na Christus trok hij het hele middellandse zeegebied door om huisgemeenschappen op te richten: vaak ondergronds en in het geheim. Het is bijna niet te bevatten hoe hij het voor elkaar kreeg vrijzinnige en behoudende mensen bij elkaar te brengen. En dan hebben we het nog niet eens over cultuurverschillen die in die gemeenschappen heersten. Het was ook in die tijd ongehoord dat Grieken, Romeinen en Joden slaven en heersers, rijk en arm samen aan een tafel het brood deelden. Er staat geschreven dat er geen noodlijdende in hun midden. Zijn boodschap was zo revolutionair dat hij een bedreiging vormde voor de heersende klasse. Ze hebben hem omstreeks 60 na Christus vermoord. De brieven die hij schreef zijn bewaard gebleven en opgenomen in de Bijbel. Wat is het geheim van Paulus, wat dreef hem en wat kunnen wij van hem leren. Dat zijn de vragen die in 5 colleges ter sprake komen.

De colleges duren ongeveer een half uur. Daarna drinken we koffie en is er tot 21 uur een nagesprek. Vrijdag na ieder college kunt u de colleges terugkijken op kerdienstgemist.nl/rk-verrijzenisgemeenschap-Maarssenbroek.

Voor meer informatie kunt u ook op de website kijken:

verrijzenisgemeenschap Maarssenbroek.

Wees welkom