Afbeelding

Leerlingen Broklede halen door Corona gemiste reizen in

Lezersnieuws

BREUKELEN > In verband met Corona zijn het afgelopen schooljaar een aantal reizen die normaal gesproken door leerlingen van Broklede worden gemaakt, niet doorgegaan.  Deze reizen zijn nu de afgelopen week ingehaald. Leerlingen uit 6 vwo zijn naar Dublin, Parijs of Berlijn geweest en leerlingen uit 5 havo hebben zich kunnen uitleven in de Ardennen. Ook leerlingen uit 4 tweetalig vwo zouden eigenlijk vorig jaar een Engeland reis maken. Dit is de afgelopen week ook ingehaald. De reizen zijn zo veel mogelijk duurzaam van karakter geweest. Dus niet het vliegtuig naar Engeland maar met de boot, niet met de bus door Berlijn maar te voet en op de fiets. 

Normaal gaan de leerlingen in het voor-examenjaar op reis. Het was dan ook best een teleurstelling dat de reizen het afgelopen jaar niet door kon gaan door alle Corona beperkingen. Gelukkig zijn er op dit moment nauwelijks meer beperkingen en konden de leerlingen alsnog de reis maken waar ze zo naar uitgekeken hadden. In september beet 4 tweetaling havo al de spits voor reizen  af met een uitwisseling naar Denemarken. Ze zijn er per trein gereisd en moesten daardoor nog wel in Duistland een mondkapje op in de trein, maar dat is eigenlijk het enige wat er nog te merken was aan beperkingen. 

In april staan de reguliere reizen gepland voor de leerlingen die nu in 5vwo en 4 havo zitten. Het is dan ook te hopen dat Corona maatregelen slechts een herinnering blijven. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding