Welkom bij het cultuurcafé van Stichtse Vecht

Bijpraten over de laatste ontwikkelingen

MAARSSEN > Op 27 oktober houdt cultuurmakelaar Marcel Blekendaal weer een cultuurcafé op fort Maarsseveen. 


'De bedoeling is om er weer een gezellig avondje van te maken waarbij een ieder die actief of geïnteresseerd is in de kunst en cultuur wordt bijgepraat over de laatste ontwikkelingen op dit gebied in onze gemeente. Daarnaast is er volop de mogelijkheid om met elkaar van gedachten te wisselen over wensen, goeie ideeën en over de plannen voor het komende jaar,' zo is de uitleg van de cultuurmakelaar, die hoopt op een grote opkomst. 

Zo is de cultuurmakelaar in gesprek met de citymanager van Maarssen, Breukelen en Loenen om te zien welke rol de kunst en cultuur kan spelen in de dorpskernen. 

'Er liggen leuke plannen op tafel maar daarvoor hebben we wel enthousiaste kunstenaars en creatievelingen nodig om die uit te voeren,' zo is de oproep van Marcel Blekendaal. 

Daarnaast organiseert de provincie de komende maanden een aantal avonden waarbij ze gaat kijken hoe ze de amateurkunsten kan helpen met problemen waar zij nu tegenaan lopen. Zoals het vinden van (bestuurs-)leden, het gebrek aan oefenruimtes en promotie van de activiteiten om meer publiek te trekken.

De deur van het fort gaat op 27 oktober open om 19.30 uur. 

Om 20.00 uur is er een korte presentatie van bovenstaande onderwerpen en daarna is er volop tijd om met elkaar door te praten en van gedachten te wisselen over kunst en cultuur en alles wat daar mee te maken heeft. 

Laat u het even weten als u komt? Dan weten zij hoeveel koffie ze moeten zetten. Dat kan via cultuurmakelaar@vecht.nl of via 06-15373226. 

Fort Maarsseveen vindt u aan de Herenweg 3 in Maarssen. 

Komt u met de auto dan kunt u parkeren op de parkeerplaats achter het fort (inrit aan de Maarsseveense vaart).