Afbeelding

Brandweer oefent in zwembad ‘t Kikkerfort

Nieuws

BREUKELEN >  Zwemmers keken vorige week woensdagavond even gek op toen tijdens hun zwemuurtje brandweerlieden rondliepen in en rond Zwembad ’t Kikkerfort. Eén van de oefeningen van Brandweer Breukelen deze avond betrof een ‘ongeval met gevaarlijke stoffen’ in de kelder van het bad.

Elke week oefent de vrijwillige brandweer op woensdag in en rond Breukelen. Dat gebeurt soms in de eigen kazerne maar liever nog in gebouwen in Breukelen zelf. “Op die manier leren we ook ons gebied en objecten beter kennen”, vertelt postcommandant Tim van Dommelen.

Zwembad ’t Kikkerfort verleent al jaren medewerking en zo konden de brandweerlieden terecht in de ‘machinekamer’ van het zwembad. Daar was een medewerker onwel geworden. Voor de aanrijdende brandweerploeg was het een kwestie van inschatten van de risico’s, het goed gebruiken van persoonlijke beschermingsmiddelen en het stabiliseren van het incident. En natuurlijk het redden van het ‘slachtoffer’.

“Het bijhouden van onze kennis is belangrijk. Daarom trainen we wekelijks onze vaardigheden, zodat we er klaar voor zijn als het erom gaat”, aldus Van Dommelen. Voor wie interesse heeft; Brandweer Breukelen is op nog op zoek naar vrijwilligers. “We starten altijd met vier oefenavonden meelopen om te ervaren of het werken bij de brandweer echt wat voor je is.” Voor meer informatie, mail Tim van Dommelen via t.van.dommelen@vru.nl.