Afbeelding

Groot feest voor 50 jaar Bridgeclub Breukelen

Sport

BREUKELEN > Bridgeclub Breukelen bestaat ruim een halve eeuw. Dat moet gevierd worden. Op zaterdag 22 oktober is het groot feest in De Olifant. Het hele restaurant staat ter beschikking van de club. ’s Middags wordt er natuurlijk gebridged. Daarna is er een muzikaal intermezzo. Afgesloten wordt met een uitgebreid, heerlijk Italiaans buffet.

De BC Breukelen heeft op dit moment precies 119 leden. “Een warme, gezellige club mensen,” zegt voorzitter Bernadette Vehmeijer. “We zijn serieus bezig met bridgen, maar de onderlinge contacten zijn minstens zo belangrijk. Leden zoeken elkaar op, maken fietstochten met elkaar en gaan weekendjes weg.”

De BC Breukelen heeft ook een traditie van feesten. Bijna elk lustrum is uitgebreid gevierd: het 25-jarig bestaan in 1996 ook al in De Olifant.

Aanvankelijk was het gouden feest twee jaar geleden gepland. Dat kon om de bekende reden niet doorgaan. In 2020 bestond de club echt 50 jaar. De BC Breukelen is namelijk in 1970 opgericht.

Het begon allemaal met een tekst in de VAR, waarin bridgeliefhebbers opgeroepen werden om naar een bijeenkomst te komen. De opkomst was boven verwachting en de behoefte aan een bridgeclub in Breukelen bleek groot. De club startte met 40 bridgers in hotel-restaurant ‘De Molen’, vlakbij het station. Daar is 12 jaar gebridged tot er in 1982 brand uitbrak. Het bridgehonk werd volledig in de as gelegd. Bij de brand gingen ook alle bridgeattributen verloren.

Vervolgens heeft de club drie jaar in Sportcentrum Brooklyn gespeeld en daarna een jaar of negen in De Kampioen in Nieuwersluis. Sinds 1993 is, met een onderbreking in 2012, het Parochiehuis het honk van de BC Breukelen. Daar wordt op maandagmiddag en op donderdagavond gebridged. Nieuwe leden zijn welkom. Onze ervaren bridgedocenten geven regelmatig bridgelessen. Meer informatie: www.bridgebreukelen.nl