Afbeelding
Alex de Kuijper.

Sjors, ontdek je talent!” viert lustrum in de gemeente Woerden

Lezersnieuws

WOERDEN > Deze week krijgen alle kinderen uit het basisonderwijs in de gemeente Woerden voor het vijfde jaar op rij het boekje “Sjors, ontdek je talent!” op school uitgereikt. In dit boekje staan sportieve, creatieve, natuurlijke en technische activiteiten en workshops waar leerlingen laagdrempelig aan mee kunnen doen. 

Sjors, ontdek je talent! is al jarenlang een succesvol sport- en cultuurstimuleringsprogramma in het Woerdense basisonderwijs. In dit project, dat wordt gefinancierd door de gemeente Woerden met dit jaar een bijdrage van de Rabobank, werken het Beweegteam en de basisscholen van Woerden samen met het KUVO, het Klooster, de TechnoHUB, sportverenigingen en veel andere verschillende aanbieders. Samen geven zij alle basisschoolleerlingen de kans om hun interesses en talenten te ontdekken. Dit kan heel vaak gratis of tegen een kleine vergoeding.  

Feestelijke uitreiking van het Sjors-boekje  

Het veelzijdige activiteitenaanbod is opgenomen in het kleurrijke Sjors-boekje en in de Sjors-app. Het allereerste exemplaar van het boekje is maandagochtend 17 oktober om 11.30 uur uitgereikt door de wethouders Arjan Noorthoek en Jelmer Vierstra aan Elias, leerling van basisschool Willem van Oranje. Elias is de winnaar van de tekenwedstrijd van dit jaar. De tekening van Elias is gebruikt voor de voorkant van de ruim 5000 boekjes. Elias heeft bovendien een voetbalclinic gewonnen voor zijn hele klas bij voetbalvereniging VEP in Woerden.

 

Voldoende keus voor iedereen! 

Breakdance, dj’en, waterpolo, schilderen, aikido, podcasts maken, filmen, atletiek, striptekenen, drummen, mountainbiken, kinderwetenschap… In gemeente Woerden kunnen kinderen waanzinnig veel verschillende dingen doen bij ruim 70 verschillende aanbieders. Het mooie is: dankzij Sjors, ontdek je talent! kunnen zij daar heel makkelijk kennis mee maken. Er is keus genoeg voor alle Woerdense talentjes!  

Kinderen kunnen zich vanaf aanstaande woensdag 19 oktober om 15.00 uur inschrijven voor zoveel activiteiten als zij zelf willen. Het inschrijven gebeurt via de website www.doemeeinwoerden.nl of via de Sjors-app. Inschrijven kan het hele schooljaar door, maar vol = vol! Het actuele aanbod is altijd online te vinden.