Vorig jaar spontane intocht Sinterklaas in Breukelen
Vorig jaar spontane intocht Sinterklaas in Breukelen

Sinterklaas moet wellicht Kockengen dit jaar overslaan, Maarssen en Breukelen gaan wel door

Nieuws

KOCKENGEN > Het Sinterklaascomité in Kockengen is naarstig op zoek naar sponsors en geldschieters om de jaarlijkse optocht door te laten gaan.

Er zit simpelweg niet genoeg geld in de kas om de jaarlijkse intocht op een woensdagavond in november door te laten gaan. ‘Dit jaar ( 2022) wil Sint dat ook doen, maar er is groot probleem. Er is te weinig geld om dit te kunnen financieren. De gemeente Stichtse Vecht wil helemaal niets geven en verwijst naar het dorp comité en naar mij’. zegt Willem Boele uit Kockengen en hij is nu een inzamelingsactie begonnen. ‘Als iedereen wat geeft kan de intocht toch doorgaan.’ Het verzoek aan de inwoners van Kockengen en iedereen die de Sint een warm hart toedraag om 10 euro over te maken  op bankrekening NL90 ABNA 0543015319 ten name van W. Boele . ‘Het mag ook contant op Voorstraat 20 door de brievenbus worden gegooid, ik hoop dat iedereen helpt’, zo is de noodkreet van Willem Boele.

In Maarssen-Dorp gaat de intocht van Sinterklaas wel door. Zaterdag 12 november 2022 is het dan eindelijk zover, Sinterklaas komt dan weer aan in Maarssen, zo laat de organisatie weten op hun site. Op een boot, met aan boord Sinterklaas en zijn Pieten, zal hij Maarssen binnenkomen via de Vecht en hij passeert om 12.45 uur de Termeerbrug. De boot vaart via de Langegracht en Herengracht richting het gemeentehuis Goudestein waar Sint met zijn Pieten rond 13.30 voet aan wal zet. Hier zal de Sint hartelijk worden ontvangen door duizenden enthousiaste kinderen en volwassenen. Vervolgens vertrekt Sinterklaas en zijn gevolg om ongeveer 14.00 uur per koets via de Diependaalsedijk naar het Pieter de Hooghplein en de Plesmanpromenade, waar hij even stopt om de kinderen de hand te schudden en tekeningen in ontvangst te nemen. De rijtoer loopt verder via de Rembrandtsingel, Nassaustraat en Kaatsbaan en eindigt op het Harmonieplein. Sinterklaas heeft natuurlijk weer zijn perfecte eigen muziekpieten-band meegenomen. TTH uit Hazerswoude. Om ongeveer 15.00 uur eindigt de intocht en kunnen de Sint en zijn Pieten aan de slag met het vullen van de schoenen in ons prachtige Maarssen. Maar ook hier moet eigenlijk nog geld bij en daarom is er aan actie om de bekende intocht te steunen met 5 euro

De intocht van Sinterklaas in Breukelen staat in de agenda voor zaterdag 12 november, binnenkort wordt daar meer over bekend gemaakt. 

Het is nog niet bekend hoe het gaat met de intocht in de andere kernen van Stichtse Vecht.