Mark Tuitert en Wim Verkerk op De Vechtsebanen.
Mark Tuitert en Wim Verkerk op De Vechtsebanen.

Mark Tuitert geeft bijles aan Meester Wim

MAARSSEN > Afgelopen woensdag werd op De Klaroen in Maarssen het afscheid van directeur Wim Verkerk gevierd.


Wim staat bekend om zijn gedegen aanpak en betrouwbaar beleid. Hij was dan ook erg verbaasd dat hij op zijn afscheidsfeest te horen kreeg dat hij bijles nodig had.

Wim Verkerk is bijna 40 jaar verbonden aan basisschool De Klaroen. Eerst als meester en sinds 2002 als directeur. De woensdagochtend vol spelletjes voor de kinderen van De Klaroen stond in het teken van De Elfstedentocht. Wim Verkerk schaatst graag en hij volgt alle soorten schaatswedstrijden. Na zijn pensioen krijgt Wim meer tijd om zijn hobby op te pakken. Als bedankje deed het team van De Klaroen hem een clinic op de ijsbaan cadeau.

Het was een feestelijke ochtend. Op 11 plaatsen in school deden de kinderen activiteiten als ijshockey, kunstschaatsen, Fries dammen. Ter afsluiting zongen de kinderen op het plein een bedanklied. Op het nummer ‘Nederland o Nederland’ van Andre Hazes zongen zij: 'Meester Wim – o - Meester Wim, jij bent de kampioeeeen'! De verrassing was groot toen op dat moment Olympisch schaatskampioen Mark Tuitert het schoolplein op kwam lopen om Meester Wim mee te nemen naar ijsbaan Vechtsebanen.

De vrouw van Wim had de schaatsen en outfit stiekem klaargelegd in de auto. Lia Verkerk: 'Wim is een groot fan van Mark Tuitert. De school had hem geen beter cadeau kunnen geven dan deze bijzondere ervaring.'

Meester Wim heeft vast en zeker genoten van deze bijzondere afscheidsmiddag.