Afbeelding

Buurtkastje bij Buitengewoon De een heeft het over, de ander heeft het nodig. Voorkom verspilling en maak anderen blij!l

Nieuws

BREUKELEN > Breukelen heeft er een buurtkastje bij! Het staat bij dagbesteding Atelier Buitengewoon. In buurtkastjes kunnen mensen producten achterlaten of meenemen om de verspilling tegen te gaan. Iedereen die iets uit het kastje kan gebruiken mag het meenemen. En iedereen die iets over heeft mag het erin zetten.

Geïnspireerd door het buurtkastje wat al op een andere plek in Breukelen staat leek het Atelier Buitengewoon een goed idee dit ook te gaan doen. Voor haar deelnemers en alle mensen uit de buurt. Want wie is er nou niet tegen de verspilling. Het kastje is gemaakt door deelnemer Bert van Tol. “Toen er gevraagd werd of ik een buurtkastje wilde maken kwam ik de dag erna toevallig twee kastjes tegen die weggegooid zouden worden. Ik heb ze meegenomen en binnen een week had ik van de twee kastjes een buurtkastje gemaakt.” vertelt Bert trots.

Het buurtkastje wordt al goed gebruikt. “Het is heel leuk om te zien dat anderen blij worden van dingen die jij niet meer nodig hebt. Weggooien is zo zonde. Het is iedere dag leuk te zien dat er dingen weg zijn en weer terug komen.” zegt een andere deelnemer.

Het kastje wordt gebruikt voor etenswaren in dichte verpakkingen en niet gebruikte cosmetica. De producten mogen niet over de datum zijn. Als het kastje vol is, is het vol. Dan kun je er iets uit pakken en vervangen of later een keer terugkomen.

‘t Buurtkastje bij Buitengewoon staat bij: Dagbesteding Atelier Buitengewoon Griftenstein 1a, 3621 XJ Breukelen