Hulp voor kinderen die op school een extra steuntje kunnen gebruiken.
Hulp voor kinderen die op school een extra steuntje kunnen gebruiken.

De Brug helpt uw kind op school

STICHTSE VECHT > Stichting De Brug helpt op de Breedstraat in Maarssen 24 kinderen met tijdelijke extra ondersteuning bij hun schoolwerk.


'Het leukst vind ik toch het matchen van kind en vrijwilliger,' aldus Nini Schenk, locatiemanager en coƶrdinator bij De Brug. 'Als ik daar een klik zie, realiseer ik me dat je op deze wijze echt iets kunt betekenen voor een kind.' 

Aan het woord is Nini Schenk, sinds februari dit jaar in dienst en verantwoordelijk voor het opzetten van De Brug op de Breedstraat in Maarssen-Dorp. 

'Toen de inrichting van het pand zover klaar was dat we kinderen goed konden ontvangen, zijn we begonnen met bezoek aan basisscholen in Maarssen-Dorp. Dat was nog een moeizame klus, binnenkomen terwijl er al veel op hun bordje ligt. En zorgen dat je het juiste materiaal kunt laten zien. Maar zo had men wel direct een gezicht bij De Brug. 

Toen de eerste kinderen kwamen, ging het eigenlijk vanzelf rollen. Inmiddels weten steeds meer scholen de weg naar ons te vinden. Onze doelgroep, kinderen uit gezinnen met minder financiĆ«le draagkracht, wordt daarbij in de gaten gehouden. We bieden de hulp volledig gratis aan: bijles, huiswerkbegeleiding en een huiskamer waar kinderen zelfstandig mogen leren of werken. Inmiddels bieden we met 7 vrijwilligers aan zo'n 15 kinderen bijles. Alle kinderen zijn bij ons gekomen via de eigen school of via logopedie. 

Het is tijd voor de echte opening: donderdag 10 november is het zover! De kinderburgemeester Elis Yikilmaz opent samen met wethouder Karin van Vliet officieel De Brug.