Vechtse Plussers pleiten voor Knarrenhof in Stichtse Vecht

STICHTSE VECHT > Jongseniorenvereniging Vechtse Plussers pleit voor een Knarrenhof in Stichtse Vecht


Dat bleek ook tijdens een boeiende lezing in de Willem van Hoornhof in Maarssenbroek, waar de Knarrenhof centraal stond met een presentatie. 

'Wonen is een belangrijk punt voor ons in Stichtse Vecht. Als jongsenior ben je 55+ en je speelt een steeds belangrijkere rol op de woningmarkt. Je bent nog werkzaam in het arbeidsproces of al gepensioneerd. Zo je al kinderen hebt, zijn ze vaak het huis uit of wonen misschien ver weg. Er wordt langs alle kanten gestimuleerd om langer zelfstandig te wonen. Je contacten worden minder en de zorg gaat veranderen qua aanbod van medewerkers en qua kosten,' aldus de Vechtse Plussers. 

'Wij zijn op weg naar een toekomst waarin zorg voor en betrokkenheid bij elkaar steeds belangrijker gaat worden. Het netwerk dat je om je heen hebt/bouwt, wordt steeds belangrijker. Om een Knarrenhof van de grond te krijgen in Stichtse Vecht is het cruciaal om een initiatiefgroep van potentiële bewoners bij elkaar te krijgen. Geef je op via info@vechtseplussers.nl als je geïnteresseerd bent, dan zorgen wij voor de verbinding. Wij als Vechtse Plussers gaan zeker door met dit thema wonen.' 

Een van de uitdagingen is het vinden van een geschikte locatie in de gemeente, maar tijdens de lezing kwamen er al suggesties uit de zaal. 

De Vechtse Plussers blijven de komende jaren veel aandacht besteden aan het thema wonen.
'Daarover nadenken kan niet vroeg genoeg beginnen. Hoe kun je de eenzaamheid en het zorgprobleem aanpakken?'