Afbeelding

Meer Bomen Nu oogstseizoen gaat weer van start in park Maarssenbroek

Nieuws

 MAARSSENBROEK > Vrijdag was in wijkpark Maarssenbroek de aftrap van het Meer Bomen Nu oogstseizoen. 

Vorig jaar werden bijna 19.000 boventallige jonge bomen door vrijwilligers uitgeschept én uitgedeeld aan inwoners van Stichtse Vecht en omstreken. Dit jaar gaat opnieuw een enthousiaste team ‘aan de schep’. Het doel: onnodige verspilling tegengaan en Stichtse Vecht vergroenen. Margot Aler, plantenasiel Plant voor Plant en vrijwilliger Meer Bomen Nu: “Het is zo’n mooi en kloppend concept. De natuur produceert ieder jaar weer nieuwe boompjes. Dat gaat helemaal vanzelf en kost niets. In het kader van groenonderhoud worden ze vaak kort- of weggemaaid. Zo zonde vinden wij! Samen met een groot team van vrijwilligers, waaronder die van Wijkpark Maarssenbroek en Plant voor Plant, gaan we in overleg met gemeente en terreinbeheerders de zaailingen zorgvuldig en ecologisch verantwoord uitscheppen.” De jonge boompjes worden tijdelijk in een ‘bomenhub’ bij MEC Maarssen en Moestuin de Haar opgeslagen. 

In februari/maart als de boomsappen weer op gang komen, worden ze gratis uitgedeeld aan bijvoorbeeld particulieren, gemeente, groene initiatieven, scholen en agrariërs die hun eigen tuin of terrein willen vergroenen. Margot Aler: “Zo dragen we bij aan frisse lucht, een beter watermanagement, meer biodiversiteit en een groenere wereld.” Wil jij komend voorjaar ook een of meerdere bomen gratis ophalen? Of lijkt het je wat om als vrijwilliger een dagdeel in de buitenlucht mee te helpen met oogsten? Zie voor meer informatie, de geplande oogstdagen en hoe je aan te melden https://plantvoorplant.nl/bomenhub/ 

Foto: vrijdag 4 november 2022, Wijkpark Maarssenbroek. Vrijwilligers van Meer Bomen Nu, Vrienden van Wijkpark Maarssenbroek en plantenasiel Plant voor Plant.