Brandweer

NIGTEVECHT > In oktober begonnen de werkzaamheden voor de bouw van de nieuwe brandweerpost langs de Kanaaldijk Oost op het terrein van de Betonfabriek. De bestaande hal van de Betonfabriek is inmiddels gesloopt en de heiwerkzaamheden zijn afgerond. In december plaatst de aannemer de staalconstructie en zal dan verder gaan met de afbouw. Naar verwachting is de nieuwe brandweerpost in het tweede kwartaal van 2023 klaar. Het lokale brandweerkorps van Nigtevecht zal het pand dan gebruiken. De aannemer (Polinder) voert de werkzaamheden uit in opdracht van de Betonfabriek. De bouw van de brandweerpost vindt plaats op verzoek van de gemeente, volgens de uitgangspunten die de gemeente samen met de Veiligheidsregio Utrecht heeft vastgesteld.


Vuurwerk

LOENEN > Oud en Nieuw is nog ver weg, maar de overlast van illegaal vuurwerk is al merkbaar. Vooral in Loenen is het de laatste tijd goed mis en de politie Stichtse Vecht gaat nu vaker surveilleren, vooral bij de locaties waar de meeste klachten vandaan komen. 


Gebiedsverbod

REGIO > Utrecht heeft 46 gebiedsverboden opgelegd naar aanleiding van de voorkomen confrontatie tussen aanhangers van FC Utrecht en PSV op zaterdag 15 oktober. De politie hield die dag langs de A2 nabij Best 46 personen aan. Deze aanhangers van FC Utrecht krijgen allemaal een gebiedsverbod opgelegd zodat zij de komende 9 maanden op wedstrijddagen niet meer in de omgeving van het stadion van FC Utrecht en sportpark Overvecht-Noord mogen komen. Bij die controle werden tientallen houten knuppels, ploertendoders, boksbitjes, verzwaarde handschoenen, bivakmutsen, een mes en een vuurwerkbom aangetroffen. 

Meer op www.varnws.nl