Afbeelding

Gaudeamus terug in Podium Hoge Woerd

Optredens Meral Polat Trio en het Sabr Ensemble

LEIDSCHE RIJN > Op zondagmiddag 20 november is Gaudeamus New Traditions terug in de theaterzaal van Podium Hoge Woerd.


Tijdens het tweede concert van deze serie in het theater in Leidsche Rijn speelt het Meral Polat Trio. Polat is bij veel mensen bekend als actrice in onder andere de tv-serie De Luizenmoeder, maar duikt met haar trio diep in haar Turks-Koerdische roots bij de optredens.

Het concert op 20 november is het eerste van de nieuwe tour waarin het trio zijn debuutalbum Ez Kî Me presenteert aan het publiek in Utrecht en omstreken. Ook het Sabr Ensemble van de Iraanse componist Farid Sheek met onder andere cellist Maya Fridman speelt deze zondagmiddag in Podium Hoge Woerd van 15.00 tot 15.45 uur.
Onder sublieme begeleiding van gitaar, toetsen en drums voert het Meral Polat Trio je mee op een meanderende reis langs hedendaagse Anatolische folk, Koerdische klanken en de wortels van de blues. Aards, hoopvol en zielsnijdend. Met eigen teksten en gedichten uit de poëtische nalatenschap van Merals vader Ali Ihsan Polat onderneemt het trio een louterende zoektocht en vertolkt het de liefde, vitaliteit en melancholie van het hart. Ez kî me (Wie ben ik) vertelt universele verhalen die vandaag een nieuwe betekenis krijgen. Zeker in deze tijd de moeite waard.

Sabr is een ensemble samengesteld door de Iraanse componist Farid Sheek. Invloeden uit de hedendaagse westerse, klassieke traditie én eeuwenoude Perzische muziek vinden elkaar in een eclectisch, weemoedig maar toch hoopvol geluid. Het optreden begint om 16.10 tot 17.10 uur. 

Dus twee optredens met een uniek geluid in Podium Hoge Woerd. Vernieuwing en vooruitgang komen van onderop. Daarom presenteert, stimuleert en ondersteunt Gaudeamus al sinds 1945 de nieuwste muziek van jonge muziekpioniers.