Afbeelding

Post Utrecht wint DUIC Publieksprijs 5 genomineerden voor Rietveldprijs

Nieuws

UTRECHT > Post Utrecht, waarin Bibliotheek Neude is gehuisvest, heeft de DUIC publieksprijs bij de Rietveldprijs gewonnen. Met bijna 40 procent van de stemmen kwam de verbouwing van het voormalige postkantoor op de Neude door de bureaus Rijnboutt en Zecc als publiekswinnaar uit de bus.

Rietveldprijs 2022

De Rietveldprijs wordt iedere twee jaar uitgereikt aan de ontwerper van een uitgevoerd project in de stad Utrecht. Daarbij wordt gelet op de kwaliteit van het project zelf en de bijdrage aan de beleving en bruikbaarheid van de stad. Er waren vijf projecten genomineerd.

Post Utrecht publieksfavoriet

Bijna 2000 Utrechters brachten de afgelopen maanden hun stem uit voor de DUIC Publieksprijs. Post Utrecht was met 40% van de stemmen de favoriet. Bureaus Rijnboutt (gebouw) en ZECC Architecten (interieur) kregen de DUIC publieksprijs overhandigd. Daarnaast waren ook MRP Development en ASR als opdrachtgevers  bij de verbouwing betrokken. De publieksprijs is een mooie erkenning voor het prachtige pand waarvan Utrechters elke dag kunnen genieten.

Vakjury

Voor de Rietveldprijs 2022 waren vijf Utrechtse projecten genomineerd. Naast Post Utrecht ook Catharijnesingel Zuid, wooncoöperatie Overhoop, Kindcentrum Rijnvliet en Woongebouw Monicahof. Tijdens een drukbezochte bijeenkomst op zondag 20 november werden de prijzen bekendgemaakt. De vakjury bekroonde het parkontwerp voor de Catharijnesingel Zuid. Zij overhandigde de prijs aan de landschapsarchitecten van het Utrechtse bureau OKRA. Over Post Utrecht sprak de vakjury: “Een prachtige en genereuze publieke oase die je verwelkomt in een wereld van verbeelding, ontplooiing en ontmoeting”.