Afbeelding

Lichtjesavond Breukelen 16 december 2022 - Geef Licht

Nieuws

BREUKELEN > Voor de elfde keer is er in Breukelen een lichtjesavond, dit keer op vrijdag 16 december. Het is een mooie traditie geworden, zo in de aanloop naar Kerst. De drie kerken aan de Straatweg zetten tussen 18 en 21 uur hun deuren weer wijd open. Een lint van licht verbindt Pauluskerk, Pieterskerk en Johannes de Doperkerk met elkaar. In de kerken is muziek te horen en kunst of een kerststal te bekijken. Dit jaar is er ook de mogelijkheid om zelf licht door te geven door iets in te leveren voor de Kleding-, Voedsel- of Speelgoedbank.

In de Pieterskerk tegenover de Kerkbrink kunt u houdbaar voedsel doneren en genieten van onder andere orgelmuziek, een bijzonder fluit-ensemble en een mooie kerststal. In de Johannes de Doperkerk staat een inzamelmand voor speelgoed en kunt u genieten van het koor Breukels Glorie, de mooie kerststal en het sprookje van het “Dickensville” dorp. Voor kinderen is er een grabbelton. In de Pauluskerk bij de rotonde kunt u kleding inleveren, mits schoon en heel, en genieten van het Koperensemble Breukelen, de expositie van Cees de Koning en van bijzondere kerstfiguren.

Kortom, voor elk wat wils!

Met het lint van licht laten we zien dat wij mensen, ongeacht kleur, gender, rijkdom of nationaliteit, met elkaar verbonden zijn in onze samenleving. En daar waar licht is, is de liefde van God, dit verbeelden we door samen een hart van licht op de Kerkbrink te ontsteken. Op deze manier kunnen we allemaal stil staan bij het feit dat we in vrede met elkaar samen willen leven. En met uw donaties kunt u laten zien dat we om elkaar geven.

Iedereen is van harte welkom op vrijdag 16 december tussen 18 en 21 uur in de drie kerken aan de Straatweg in Breukelen.


Voor meer informatie:

www.pieterskerk.info 

www.stjandedoper-vechtenvenen.nl 

www.pauluskerkbreukelen.nl