Lichtjespad

LOENEN > Kerken uit Loenen organiseren voor alle gezinnen uit de omgeving een Lichtjespad langs het levende kerstverhaal. Er wordt een verlicht wandelpad uitgestippeld door het dorp, langs alle personages van het bijzondere geboorteverhaal. Dit jaar zal het plaatsvinden op zondag 18 december 16.00 - 18.00 uur. Het startpunt van het Lichtjespad is bij de Grote Kerk in Loenen, Dorpsstraat 49 waar tussen 16.00 en 17.00 uur kleine groepjes zullen vertrekken. Deelname is gratis en voor alle leeftijden! Loopt u gezellig mee?


Schietsportvereniging

LOENEN > De uitslagenlijst van Schietsportvereniging Loenen: Klein Kaliber Geweer (KKG). Hoofdklasse: P. v. Dommelen: 91, A. v.’t Hoff: 88, G. Worm: 84. Klasse B: J. Kaashoek: 71. Klein Kaliber Karabijn (KKK). Hoofdklasse: N. Looyenga: 92, M. Schoon: 91. Klasse A: P. Bijma: (Meesterkaart) 512, H. Blokzijl: 76, B. Bolderdijk: 73, M. Kaashoek: 81. Klein Kaliber Pistool (KKP) E. v. Dommelen: 63, A. v.’t Hoff: 80, C. Pap: 63.


Biljarten

MAARSSEN > BVL 1 wint met 7-0 van Acquit 4. Dave Tjoeng speelde een degelijke partij tegen Ferry Nap en won eenvoudig in 34 beurten. Tony Monkel speelde een prima partij en lijkt zijn oude niveau weer aan te tikken. In 23 beurten speelde Tony Arie v Leeuwen van het groene laken. Kees Radings kon niet achter blijven en maakte er mooi 7-0 van door Herman Buscher in 32 beurten te verslaan. BVL 2 wint met 4-3 van Acquit 3. Tony Monkel speelde een sterke partij in maar 19 beurten en een mooie serie van 14 caramboles. Tegenstander Sjaak van Voorden bleef echter lang in het spoor van Tony en kwam uiteindelijk maar 5 caramboles tekort. Erik v Rhee speelde een heel matige partij en verloor kansloos van Bram v Hart. Adri Stolker maakte er vervolgens 4-3 van door in 24 beurten van Swen v/d Plank te winnen.


Wandelingen

LOENEN > Waternet organiseert weer winterwandelingen langs de Loenderveense Plas. Heerlijk wandelend een frisse winterse neus halen met na afloop genieten van een warme kom snert. In december zijn er hier twee winterse wandelingen: gevleugelde wintergasten spotten op de plas en op Tweede Kerstdag een kerstwandeling met een glas glühwein of chocomel na afloop. De Loenderveense Plas is een prachtig oer-Hollands natuurgebied vlakbij Loenen. Een deel van de plas, de Waterleidingplas, gebruikt Waternet om drinkwater van te maken. Dit drinkwaternatuurgebied is normaal niet toegankelijk voor publiek, maar onder begeleiding van de boswachter kan dat wél. De excursies zijn op woensdag 14 december (13.00 uur) en de kerstwandeling is op 26 december (13.30 uur).  Aanmelden voor deze excursies kan via: https://www.waternet.nl/service-en-contact/drinkwater/waar-komt-ons-drinkwater-vandaan/loenderveense-plas of neem voor meer informatie contact op met het bezoekerscentrum van Waternet: via (020) 6087595 (bereikbaar op dinsdag t/m zondag van 10.00 -16.30 uur).