Afbeelding
Owner

Doe mee met duurzame kerst-acties van Duurzame Vecht

Nieuws

STICHTSE VECHT > We sluiten 2022 lekker actief af! Stichting Duurzame Vecht heeft namelijk drie acties op de kerstagenda staan waarmee je lekker duurzaam bezig kunt zijn. Gratis een warmtescan laten maken, een CO2 -meting laten doen in je huis en een vragenlijst invullen over duurzaamheid zodat je al je wensen kunt doorgeven. Alle acties zijn gratis voor inwoners van gemeente Stichtse Vecht. Profiteer ervan en doe mee!

De actie bij de stichting die al even loopt, is het laten maken van een warmtescan van je huis. Er wordt met infraroodlicht een foto van bijvoorbeeld de gevel gemaakt. Zo zie je waar je huis warmte ‘lekt’ en wordt in een oogopslag duidelijk waar je moet isoleren.

‘Met een CO2 -meter weet je het beter’

Een nieuwe actie is het meten van de kwaliteit van de lucht in je huis. Die actie heeft de passende titel ‘Met een CO2 -meter weet je het beter’ meegekregen. Hoe schoon is het binnenklimaat van jouw keuken en woonkamer? Informatie hierover zorgt voor meer inzicht in hoe je huis bijvoorbeeld geïsoleerd is. Je kunt de meter kosteloos lenen bij de stichting. Een energieambassadeur brengt de meter bij je thuis en legt uit wat het doet en wat er gemeten wordt.

Goede voornemens

De klapper qua actie komt van een vragenlijst die we hebben uitstaan. De vragen gaan over duurzaamheid en brengen de wensen en behoeftes in kaart van inwoners van Stichtse Vecht. Waarvan ga jij ‘aan’ als we het over duurzaamheid hebben? Wil je meer over lokaal voedsel weten? Of is het recyclen van spullen een hot item voor je? Het kan ook zijn dat je in de actiestand schiet van tips en adviezen over energie besparen. Laat het ons weten en vul de vragenlijst in. Heb jij gelijk alle goede voornemen in één klap uitgevoerd! De vragenlijst staat op de site van de stichting (www.duurzamevecht.nl/vragenlijst) en de resultaten zullen eind januari 2023 worden gepresenteerd.

Meer informatie over de acties is te vinden op www.duurzamevecht.nl/acties