Afbeelding

Stichting Heart for Children’s Path uit Maarssen brengt ‘licht’ en warmte naar Oekraïens kindertehuis

Nieuws

MAARSSEN > Op zaterdag avond 17 december hebben twee fantastische mannen een klein transport van de Stichting Heart for Children’s Path naar Oekraïne gebracht.

Het belangrijkste was het vervoer van een diesel-aggregaat. Hiermee kan het licht weer branden in het kindertehuis Children’s Path in Velyki Mosty, een tehuis waar momenteel 28 kinderen verblijven.

De Maarssense familie Verkerk is al jaren verbonden met dit kindertehuis. Afgelopen maart net na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne waren de leiding en kinderen gevlucht naar Polen, de familie ze daar toen bezocht en geholpen. In september jl. zijn de kinderen en hun begeleiders weer teruggegaan naar West-Oekraïne. Door de bombardementen op de infrastructuur hebben ze maar enkele uren per dag stroom. Licht en warmte ontbreken soms grote delen van de dag. Een aggregaat was een wens. De Stichting heeft een aggregaat kunnen kopen welke helemaal werkend is gemaakt door Marcel Treur uit Mijdrecht. Door Jan van Daalen en Barend Jan Verkerk is het aggregaat naar Oekraïne gebracht. Deze gelegenheid is gelijk aangegrepen om de kinderen wat extra’s te geven voor de kerst. Dikke pyjama’s en dikke sokken voor elk kind. Daarnaast medicijnen, vitaminen tabletten, etc. maar ook tekeningen van SBO De Kristal uit Maarssenbroek, hagelslag, stroopwafels, thee en heel veel lekkers voor de kerst.

De twee mannen hebben bijna 3200 km. gereden en hebben niet alleen warmte gebracht maar ook gevoeld in het kindertehuis. Grote dankbaarheid in deze moeilijke tijd in Oekraïne was voelbaar. Voor vertrek nog een groepsfoto gemaakt met blije kinderen en daarbij mocht de vlag van Nederland niet ontbreken. Wilt u meer weten over de reis en de stichting kijk op www.heartforchildrenspath.nl