Klaverjassen

DE MEERN > Op donderdag 5 januari start Kaartgroep Nijevelt, voorheen Kaartgroep De Roef, met klaverjassen in De Schalm. Iedere donderdagavond kan er vanaf 19.30 uur gekaart worden. Bij het klaverjassen wordt er gekaart met het Rotterdams systeem. Dat wil zeggen dat je moet overtroeven en/of in moet troeven als je geen gevraagde kleur hebt. Er worden per avond 3 boompjes van 16 keer delen per tafel gespeeld, zodat u 3 keer met een andere maat speelt. Heeft u interesse meldt u dan aan bij Henk van der Aar telefoon 06- 27345202 of per mail henkvanderaar@ziggo.nl. 


Zolderkoor

VLEUTEN > Het Zolderkoor richt zich dit voorjaar op een project. De dames zingen a capella liederen over het thema 'Een nieuw begin'. Voor de zomervakantie wordt het project afgesloten met een optreden. Geïnteresseerden kunnen zich nog aanmelden. Het Zolderkoor bestaat ruim 25 jaar en gaat in 2023 verder als projectkoor. Wat blijft is dat het koor a capella zingt. Het repertoire is zeer gevarieerd en heeft liederen uit allerlei landen en stijlen. Van pop tot klassiek, van gospel tot blues en volksmuziek. De meeste liederen zijn driestemmig. Onder leiding van dirigent Jos Post start woensdag 11 januari het nieuwe project, met als thema: 'Een nieuw begin'. De liederen die geoefend worden draaien allemaal om dit thema. Het koor repeteert wekelijks in een fijne oefenruimte in basisschool Haarzicht. Het koor werkt tot de zomervakantie aan dit thema en sluit het project af met een optreden. Lijkt je het leuk om samen te zingen en heb je zin om aan het project mee te doen, kom dan op woensdag 11 januari om 19.15 uur naar OBS Haarzicht, Haarzichtsingel 15, Vleuten. Of bel voor informatie: 06-20400562.


Wereldmaaltijd

HARMELEN > Op woensdag 18 januari wordt in De Open Poort weer de Wereldmaaltijd gehouden. De opbrengst van de maaltijd is bestemd voor een project van Kerk in Actie: een menswaardig bestaan voor landloze arbeiders en kleine boeren in Pakistan. Tijdens de maaltijd is er ook aandacht voor de week van gebed voor de eenheid van de christenen. Kosten: 15 euro voor volwassenen, 7,50 euro voor kinderen. Opgeven kan via diaconie@deopenpoortharmelen.nl. Van harte welkom om 18.30 uur In De Open Poort, Hendriklaan 1 in Harmelen.


Alzheimer

DE MEERN > Maandag 12 januari sluit het Alzheimer Café het jaar 2022 af met het cabaretduo de Jochies. Met korte scènes en liedjes nemen deze vrolijke mannen u mee in de belevingswereld van dementie. Met een vleugje humor komen de ervaringen tot leven. Een gezellige avond om eens kennis te maken met het Alzheimer Café. Voor de bezoekers is er een kleine kerstattentie. Inloop vanaf 19.00 uur start van de avond 19.30 uur. Verenigingsgebouw, Zandweg 148 in De Meern, aanmelden niet nodig.