Omlopen

HARMELEN > Houd je van wandelen en wil je een inspirerend en ‘zinvol' gesprek voeren met een (nog onbekende) dorpsgenoot? Wandel dan mee op zondagmiddag 15 januari. De start is om 14.30 uur bij het Dorpshuis. De wandeling is ongeveer 5 km. Er is een tussenstop bij de Kievit en ze sluiten af met een kop soep in het Dorpshuis rond 17.30 uur. Een unieke kans om samen om te lopen en jouw verhaal te delen met een ander. Deelname is gratis, een eigen bijdrage wordt op prijs gesteld. Het Samen Omlopen is een initiatief van het Dorpshuis en de Open Poort. Graag aanmelden via e-mail: samenomlopenharmelen@gmail.com.


Historisch café

VLEUTEN > Zaterdag 28 januari is er weer een historisch café in de Broederschapshuisjes in Vleuten. Maak kennis met de collectie van de vereniging en geniet van de tentoonstelling over de geschiedenis van 100 jaar tuinbouw. Luister naar de verhalen van de tuinders. Te zien zijn foto’s en documenten over de tuinders, de tuinbouwkassen en de tuinbouwveilingen. Op de eerste etage is een interactieve tentoonstelling waarbij je precies kunt zien waar de meer dan 100 (!) tuinders gewoond en gewerkt hebben. De tentoonstelling is niet alleen die dag te bezichtigen, maar ook elke week op maandag, dinsdag en donderdag ‘s middags, telkens van 14.00 tot 17.00 uur.


EHBO

DE MEERN > EHBO De Meern start weer een cursus. Je hebt als gediplomeerd EHBO'er de kennis en vaardigheden om een slachtoffer in een zo goed mogelijke conditie over te dragen aan deskundigen. Om u hierin tegemoet te komen start de EHBO De Meern een cursus op 21 januari, in totaal 5 zaterdagochtenden van 8.30 tot 12.30 uur. Aansluitend een examen conform de eisen van het Oranje Kruis. Informatie: Elly Schalkwijk. Mail pe.schalkwijk@planet. nl of bel 06-18819509.